Новак Джокович се класира за 1/4-финалите на тенис турнира в

...
Новак Джокович се класира за 1/4-финалите на тенис турнира в
Коментари Харесай

Джокович оцеля срещу французин след два тайбрека в Аделаида

Новак Джокович се класира за 1/4-финалите на тенис шампионата в Аделаида, Австралия след сложна победа със 7-6(3) 7-6(5) против международния №64 Куентин Алис.

Ноле позволи закъснение от 2-5 в първия сет, само че даже и от тази обстановка той съумя да откри пътя към триумфа. Французинът сервираше за сета при 5-3, само че Джокович подвигна равнището и това докара до четири следващи непредизвикани неточности от 26-годишния Алис. След пробива на 0, някогашният №1 държеше контрола до края. В тайбрека той дръпна с 5:0 и елементарно го завоюва.

Следващата част беше без пробиви, като в десетия гейм носителят на 21 трофеи от Големия шлем пропиля два мачбола. В тайбрека Новак направи минибрейк за 6:5 и по-късно затвори дуела. Успехът му подсигурява четвъртфинал против Денис Шаповалов. Канадецът към този момент беше победил Роман Сафиулин с 6-4 6-3.

„ Това беше отлично показване от съперника ми и желая да го поздравя за сериозната борба – игра като конкурент от топ 10, “ сподели след края на дуела Джокович.

Сърбинът, който е спечелил 20 от последните си 21 мача, преследва втора купа в Аделаида след тази от 2007 година Успех в петък против Шаповалов може да му обезпечи полуфинал против Даниил Медведев.

„ Денис е един от най-завършените тенисисти в Тура. Има доста динамичен жанр на игра. Силен сервис, излиза на мрежата, усеща се удобно от дъното на корта и е превъзходен спортист. Не съм играл против него от дълго време, тъй че нямам самообладание. Всеки мач оттук насетне ще става все по-труден, “ добави Ноле.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР