Новак Джокович се класира на финала във Финалния турнир на

...
Новак Джокович се класира на финала във Финалния турнир на
Коментари Харесай

Джокович отнесе Алкарас за финал в Торино

Новак Джокович се класира на финала във Финалния шампионат на АТП за сезона. Сърбинът направи показно против Карлос Алкарас и го победи след 6-3, 6-2. Световният №1 доминираше против испанеца и завоюва за час и 28 минути игра.

Джокович ще играе в мача за купата на финалния шампионат на АТР за девети път в кариерата си, с което се изравни с Иван Лендъл на второ място във безконечната класация. Рекордьор с 10 участия във край е Роджър Федерер. На финала той ще срещне Яник. Любопитно е, че. Това е единственото му проваляне от Уимбълдън насам.

Това беше пети мач сред Джокович и Алкарас, като досега двамата имаха по две победи. За разлика от предходните срещи, които бяха надалеч по-оспорвани, този път Джокович не даде късмет на противника си. Той победи Алкарас за трети път в четирите им дуела през 2023 година

„ Подходих с вярното отношение и знаех, че ще бъде с напрежение още от първата точка. Той имаше точки за пробив още в първия гейм. Карлос постоянно дава най-хубавото в такива мачове. Трябваше да устоя на бурята и аз го направих “, сподели Джокович.

Той имаше проблеми единствено с два гейма в първия сет – в първия гейм и при 2-2. Във втория сет основен беше шестият гейм. Там Алкарас имаше два късмет да върне пробив за 3-3, само че Ноле избави и двете точки, едната.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР