Новак Джокович се класира безпроблемно за четвъртфиналите на тенис турнира

...
Новак Джокович се класира безпроблемно за четвъртфиналите на тенис турнира
Коментари Харесай

Джокович даде само три гейма на испанец на старта в Тел Авив

Новак Джокович се класира безпроблемно за четвъртфиналите на тенис шампионата от сериите АТП 250 в Тел Авив, Израел, откакто съкруши Пабло Андухар-Алба с 6-0, 6-3 в мач, траял към час и половина .

Поставеният под номер 1 в главната скица стартира под пара и върза „ геврек “ на испанския си конкурент в откриващата част. Сърбинът безусловно летеше по корта и не остави шансове на 115-ия в международната класация. Втората част започва с гейм за Джокера, като Андухар-Алба отрази цели пет точки за пробив в първото си подаване за сета. Играта продължи равностойно, под диктовката на сервиращите, преди да се стигне до осмия гейм, където закономерното се случи и Ноле проби, а по-късно постави точка на разногласието, реализирайки третия си мачбол.
Джокера сподели топ форма при завръщането си в АТП Тура.
Джокович завърши с осем аса и нито една двойна неточност, като загуби единствено пет точки на първи сервис и четири на втори за целия дуел. Андухар-Алба по този начин и не се добра до точка за пробив, а при уинърите и непредизвиканите неточности преимуществото на сърбина бе отчетливо – 29 на 17 при печелившите удари, и 8 на 15 при непредизвиканите неточности.

За 35-годишния тенисист това бе първи формален мач на сингъл от финала на Уимбълдън насам, където той сграбчи седмата си купа. Джокович взе участие и предходната седмица в демонстративния екипен шампионат Лейвър Къп, където светът на тениса се сбогува за последно с легендата Роджър Федерер. В спор за място на полуфиналите в Тел Авив Джокера ще играе с канадеца Вашек Поспишил, който се оправи с квалификанта и представител на домакините Едан Лешем.

В останалите три четвъртфинала Артур Риндеркнех играе с Роман Сафиулин, Констан Лестиен се изправя против Максим Креси, а Лиъм Броуди е противник на втория в схемата Марин Чилич. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР