Новак Джокович се е оттеглил от участие в Мастърс надпреварата

...
Новак Джокович се е оттеглил от участие в Мастърс надпреварата
Коментари Харесай

Притеснителни сигнали: Новак Джокович се оттегли от участие на Мастърса в Мадрид!

Новак Джокович се е отдръпнал от присъединяване в Мастърс конкуренцията в Мадрид. Това бе оповестено в формалните профили на шампионата в обществените мрежи. Към момента към момента няма цялостна изясненост каква е повода за това решение на международния №1, само че е евентуално да е било подбудено от контузията, която съпътстваше сърбина по време на надпреварата в Баня Лука.

" Джокович няма да може да се състезава на Mutua Madrid Open тази година. Пожелаваме му бързо възобновяване и се надяваме да се върне на корта допустимо най-скоро ", гласи известието, оповестено от шампионата.

През миналата седмица по време на няколко от тренировките си сърбинът получи здравна помощ в региона на лакътя, като също по този начин излезе на корта за първия си мач с медицински ръкав. В края на вчерашния си дуел против Душан Лайович пък Джокович на два пъти се възползва от правото си на медицински таймаут заради дискомфорт точно в тази област.

Така опциите на Джокович за подготовка преди Ролан Гарос, който той самият неведнъж загатна, че е неговата съществена цел, се свеждат само до Мастърса в Рим (8-21 май). Досега през сезона на клей сърбинът има 2 победи и също толкоз на брой загуби.

Припомняме, че конкуренцията в Мадрид ще бъде лишена и от наличието на Рафаел Надал, който преди дни също разгласи, че ще пропусне шампионата в испанската столица, защото продължава възобновяване си от травмата, получена на Аустрелиън Оупън.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР