Новак Джокович се е отеглил от участие от Мастърс турнира

...
Новак Джокович се е отеглил от участие от Мастърс турнира
Коментари Харесай

Джокович се оттегли от участие от първия турнир в САЩ

Новак Джокович се е отеглил от присъединяване от " Мастърс " шампионата в Индиън Уелс, оповестиха уредниците на конкуренцията. Световният №1, който беше деклариран в жребия като лидер на главната скица, към този момент е изваден.

Сърбинът да влезе в Съединени американски щати преди свалянето на ограничаващите ограничения за неимунизирани от чужбина. Той съобщи, че не е имунизиран против ковид, само че се надяваше да получи позволение да играе на първия шампионат в Щатите през сезона.

Това беше значимо за него, с цел да може да играе в (12 - 19 март) и Маями (22 март - 2 април).

" Световният №1 Новак Джокович се отхвърли от присъединяване в BNP Paribas Open през 2023 година С неговото отдръпване Николоз Басилашвили се реалокира в главната скица ", оповестиха в неделя уредниците на " Мастърс " шампионата.

Никой от щаба на Джокович не е открит за коментар.

В момента в Съединени американски щати продължава да работи възбрана за влизане на лица от чужбина, които са неимунизирани. Тя ще падне от 11 май, когато се поставя и завършек на изключителното състояние.

Организаторите на двата шампионата приканиха за сърбина да бъде направено изключение. Освен това в петък сенаторите от Флорида Рик Скот и Марко Рубио написаха писмо до президента на Съединени американски щати Джо Байдън, в което го приканиха да удовлетвори молбата.

През януари сърбинът завоюва 22-ра купа от Големия шлем, откакто. Така той се изравни на върха дружно с Рафаел Надал. След конкуренцията в Мелбърн Джокович лекуваше травма и се завърна в Дубай, където беше.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР