Новак Джокович съвсем очаквано не бе доволен от представянето си

...
Новак Джокович съвсем очаквано не бе доволен от представянето си
Коментари Харесай

Джокович: В третия сет се сринах, не можех да се движа


Новак Джокович напълно предстоящо не бе удовлетворен от представянето си във вчерашния мач против Алехандро Давидович Фокина. Сърбинът изигра мощен втори сет, само че в третия очевидно отпадна физически, вследствие на което претърпя проваляне от международния №46 и отпадна във втори кръг на Мастрс шампионата в Монте Карло. Това бе едвам четвърти мач за Джокович от началото на сезона след достигнатия четвъртфинал в Дубай през февруари.

„Най-напред бих желал да поздравя Алехандро, защото той игра по-добре. Успя да откри доста добър темп в първите два сета, до момента в който аз бях напрегнат през целия мач. Играех ролята на догонващ, тъй че няма какво толкоз да се каже по отношение на опциите ми да победя. Имах шансове за пробив, само че пропилях множеството от тях, изключително в първия сет. Във втория обстановката беше сходна. Алехандро можеше да завоюва в два сета, само че се борих доста и съумях да доведа мача до трети. В заключителната част обаче просто се сринах физически и не можех да се движа повече“ – разяснява Джокера на конференцията след дуела.

На въпроса дали би трансформирал нещо в метода, по който се развива годината за него досега, сърбинът отговори „Не желая да мисля за такива неща. Разочароващо е, че изгубих и се некомфортно на корта, само че това няма да ме спре. Ще продължа да се трудя настойчиво и се надявам да си възвърна най-хубавата форма за Ролан Гарос. Това е главната ми цел за сезона на клей. Още преди няколко дни бях наясно, че ще ми отнеме време, с цел да доближи топ равнището си, защото и преди съм бил в сходна обстановка и знам какъв е процесът. Всичко е наред, одобрявам го. Просто ще продължа да поставям усилия“.

„Разбира се, сега съм отчаян, защото никой от нас не обича да губи. Винаги излизаме на корта за победа. Не ми харесваше по какъв начин се усещах в третия сет. Нямах сила и не успявах да подкрепям темпото на Алехандро. Ако краката ти не са постоянни, няма по какъв начин да играеш добре на клей. С екипа ми обаче ще проучваме случилото се и ще намерим метод да се показва по-добре в Белград“ – добави международният №1.

Част от почитателите и медиите показаха мнението, че Джокович ще бъде признат враждебно от публиката при завръщането си. Той обаче съобщи, че не е усетил никаква неприязън от страна на феновете на корта.

„Нямах чувството, че публиката е настроена отрицателно към мен. Точно противоположното, в действителност. Феновете бяха страхотни, одобриха ме доста добре. Окуражаваха и двама ни, изключително след дългите разигравания. Играл съм в доста по-враждебна конюнктура, тъй че в този момент нямаше проблем. Наслаждавах се на това, че бях на корта в продължение на съвсем три часа“.

Носителят на 20 трофеи от Големия шлем показа и какви са задачите му за оставащата част от сезона на клей.

„Нормално е да съм отчаян след сходен мач. Непрестанно имах вяра, че мога да обърна развоя на събитията и продължих да се боря, въпреки много фактори да бяха против мен. От физическа позиция обаче съм доста надалеч от нужното равнище. Това е пагубно в мачове като този, в които би трябвало да се бориш непрекъснато. Освен това имах против себе си един от най-хубавите играчи на клей в Тура. Очаквах тежък дуел и тъкмо това се случи. Не се показах на нужното равнище и седмицата ми завършва тук. Въпреки това би трябвало да остана оптимист и да продължа да се приготвям старателно за Ролан Гарос, където знам, че съм изцяло кадърен да печеля титлата“ – завършу двукратният първенец на Откритото състезание на Франция.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР