Новак Джокович само преди 5 дни триумфира със своята 24-та

...
Новак Джокович само преди 5 дни триумфира със своята 24-та
Коментари Харесай

5 дни след триумфа на US Open: Джокович поведе Сърбия на Купа Дейвис с категоричен успех!

Новак Джокович единствено преди 5 дни победи със своята 24-та купа от Шлема, само че вместо да се отдаде на заслужени празненства, то той незабавно отпътува за Валенсия, с цел да помогне на сръбския тим за " Купа Дейвис " да се класира за финалите на надпреварата.

Съотборниците на Ноле към този момент се бяха оправи с Южна Корея без неговата помощ, а през днешния ден се изправиха против домакините от Испания, които се нуждаеха от наложителен триумф, в случай че желаеха да запазят възможностите си за излизане от групите. Тези упоритости на иберийците обаче бяха попарени и неналичието на Карлос Алкарас се оказа съдбовна за тях, откакто Ласло Джере се оправи със съпротивата на ветерана Алберт Рамос-Винолас в два сета, а след това Ноле нямаше проблеми да надвие Алехандро Давидович Фокина - 6:3 6:3. Така сигурно Сърбия и Чехия ще продължат към финалната фаза на надпреварата, а на следващия ден точно тези две народи ще се сблъскат, с цел да дефинират спечелилия в група " B " ( не съм сигурен за групата!

Джокович очевидно не се беше аклиматизирал изцяло към изискванията и стартира неубедително срещата, като локалният любим диктуваше събитията на корта и сменяше чудесно темпото с обичаните си къси топки. Постепенно международният номер едно увеличи нивото си на игра и притисна испанеца в осмия гейм, а в последна сметка Давидовия Фокина позволи пробив, откакто пропусна цели шест геймбола. Впоследствие любимецът организира следващ безукорен сервис гейм и поведе в обособените елементи.

25-ият в света надалеч не се беше предал и продължаваше да бъде доста разнороден в дейностите си, а за Джикович беше мъчно да предугажда неговите дейности и справедливо испанецът дръпна с 4:1, само че оттова насетне балканецът влезе в страхотна серия и не даде нито повече на противника си.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР