Новак Джокович разкри защо е решил да вземе участие в

...
Новак Джокович разкри защо е решил да вземе участие в
Коментари Харесай

Джокович: Ако бях играл в Пекин и бях спечелил, умората щеше да ме застигне

Новак Джокович разкри за какво е решил да вземе присъединяване в демонстративния шампионат " Лейвър Къп ". Носителят на 14 трофеи от " Големия шлем " съобщи, че е постъпил по този метод от почитание към Роджър Федерер.

На " Лейвър Къп " в Чикаго предвожданият от Федерер и Джокович Отбор на Европа надделя Тима на Останалия свят. Участието на Джокович в това съревнование обаче в последна сметка му попречи да се включи в шампионата China Open в Пекин.

" Преди играех поредно в Пекин и в Шанхай. В последните три месеца изиграх доста мачове и след края на US Open нямах доста време за отмора, тъй като се насочих към Чикаго за " Лейвър Къп " и това бе много изтощително.

 Снимка 368460
Източник:

Въпреки всичко, това беше прелестно преживяване, концепцията е чудесна, само че беше много изцежддащо - прочувствено, душевен и физически. Исках да бъда със фамилията ми в Сърбия, тъй като нямаме опция да бъдем там постоянно.

Исках да играя в Пекин, тъй като това щеше да ми даде опция да се боря да стана №1 в в Шанхай. С екипа ми обаче взехме решение, че от тактическа позиция е по-добре да пропусна China Open. Ако бях играл в Пекин и бях спечелил, умората щеше да ме застигне все някъде ", сподели Джокович.

 Новак Джокович може да се завърне на върха в средата на октомври
Новак Джокович може да се завърне на върха в средата на октомври

Рафаел Надал отвори вратата, отказвайки шампионатите в Китай
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР