Новак Джокович разкри пред испанските медии, че в началото на

...
Новак Джокович разкри пред испанските медии, че в началото на
Коментари Харесай

Джокович призна, че е имал изкушаваща оферта от друга държава

Новак Джокович разкри пред испанските медии, че при започване на кариерата си е имал изкушаващо предложение да смени националната си принадлежност и да стартира да играе за Англия. Офертата идва по времето, когато Ноле е измежду обещаващите гении, само че фамилията му среща финансови компликации. Въпреки това родителите на бъдещия №1 вземат решение да не променят на сръбския байрак.

„ Беше по времето, когато играех още младежки шампионати и се справях сносно. Участвах на съществени интернационалните изяви на тази възраст, явно са ме забелязали там “, описа Ноле.

„ Получихме оферта, която бе в действителност доста добра – да сменим националността ми и да играя за Англия. В оня миг от живота ни, това щеше да реши на процедура всеки проблем, който фамилията ми имаше. Но все пак те отхвърлиха предлагането. Естествено, че не скърбя “.

Този сезон Новак е абсолютният владетел на корта този сезон. Той е с актив от 18 триумфа и нито една загуба, като завоюва купата със Сърбия в дебютното издание на ATP Cup. В Австралия сърбинът се усеща най-комфортно – потвърди го с осмия рекорден трофей на Australian Open, а след Мелбърн отпътува за Дубай. Там избави мачболи против Гаел Монфис, а на финала преодоля Стефанос Циципас.

„ В един миг стана в действителност тежко. Татко извади една банкнота, припомням си напълно ясно. Беше от 10 немски марки. И сподели – това е всичко, което имаме. Бизнесът им с ресторанта не вървеше, а всички техни жертви са били за моята кариера. Малко по-късно се случи и това с офертата на британците, можете да си визиите какъв брой изкушаваща е била тя за родителите ми “.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР