Новак Джокович продължава похода си към титла №22 от Големия

...
Новак Джокович продължава похода си към титла №22 от Големия
Коментари Харесай

На живо: Новак Джокович – Томи Пол 7-5 2-0


Новак Джокович продължава похода си към купа №22 от Големия шлем, с която би изравнил върха на Рафаел Надал. От възможна такава обаче го разделят два мача, а първият го опълчва против безспорен дебютант в последните стадии на най-големите съревнования – Томи Пол.

Американецът надвиши упованията на мнозина в първия сет, въпреки мощната му игра да бе придружена и от сериозен спад в представянето на неговия противник.

Ноле поведе с 5-1, само че сервирайки за сета бе изправен пред брейкбол, когато получи предизвестие за закъснение при осъществяване на началния удар. Последва спор със съдията, при който сърбинът се оплака, че кърпите са прекомерно надалеч от играчите и лишава време да се стигне до тях сред разиграванията.

„ Поздравления. Забавям се за първи път в сета, при брейкбол и получавам предизвестие. Добра работа, “ обърна се той саркастично към рефера.

Публиката застана на страната на Пол и наподобява това наруши концентрацията на някогашния №1.

След този миг равнището му спадна доста, а броят на непредизвиканите неточности се увеличи – изключително от бекхенд страната. Пол успяваше да влиза в дълги разигравания с него и заличи разликата от два пробива. При 5-6 обаче пропиля задатък от 30-0 и бе извърнат за 5-7.

Коментари онлайн:

След като завоюва сета, Новак се възползва от набраната самодейност и поведе с 1-0 15-40 след два поредни аута на американеца. Първият брейкбол беше избавен след следващата дълга точка сред двамата, само че при втория Джокович още веднъж си издейства ранен задатък в сета.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР