Новак Джокович продължава пътя си към рекордната 23-та титла от

...
Новак Джокович продължава пътя си към рекордната 23-та титла от
Коментари Харесай

В първокласен тенис спектакъл: Джокович укроти мощта на Хачанов и е първият 1/2-финалист на РГ

Новак Джокович продължава пътя си към рекордната 23-та купа от Големия шлем и за 12-и път в кариерата си се класира за полуфиналната фаза на Ролан Гарос. Сърбинът през днешния ден се сблъска със съществени главоболия в първата част на конфликта си против Карен Хачанов, като даже позволи за първи път в шампионата да загуби сет, само че след това се активизира и зададе прекомерно висок стандарт на игра за 11-ия подложен, при което сътвори цялостен поврат и победи с успеха след 3 часа и 38 минути престой на корта - 3:6 7:6(0) 6:2 6:4.

С триумфа си международният номер три към този момент се намира на единствено две крачки от реализирането на хеттрик от титли в Париж, но за задачата ще би трябвало в идната фаза на конкуренцията да преодолее съпротивата на един всред Стефанос Циципас и Карлос Алкарас, вторият от които е считан като главният противник на Ноле за оценката във френската столица. Другият четвъртфинал от тази половина на схемата, противопоставящ точно някогашния вицешампион и Карлитос, ще излъчи съперника на Джокович по-късно през днешния ден в мача от вечерната сесия на централния корт " Филип Шатрие ", като шоуто наподобява обезпечено.

Още през цялото време на дуела руснакът съумя да придобие самодейността на корта, като беше на моменти даже извънредно нападателен в дейностите си, което му позволяваше да дирижира разиграванията чрез постоянния си форхенд от главната линия и уинърите в сметката му се трупаха прогресивно. Същевременно Джокович изпитваше съществени проблеми при осъществяването на своите къси топки, които постоянно не бяха на нужното равнище и 11-ият подложен ги доближаваше с лекост, с цел да приключи с печеливш удар наоколо до мрежата.

Петият гейм се трансформира във фундаменталният миг на откриващата част, откакто пасивността и изобилното количество грешки на 22-кратния първенец в Шлема разрешиха на Хачанов да господства даже при начален удар на сърбина, като той доближи първия си брейкбол и въпреки да го пропиля лековато с неточност от смач, то не остана зависим на страстите и незабавно се активизира, с цел да нанесе следващия си уинър от своя дланов удар и пробивът в актива му беше реалност. Оттам насетне настроението в представянето на международния номер 11 се увеличи доста и той прибегна към честата приложимост на къси топки, които изпълняваше напълно добре, с цел да матира сърбина, като в същото време остана безукорен във всеки един аспект на личен сервис и приключи един от най-хубавите сетове в кариерата си уместно, записвайки го против името си.

Във втората част беше онагледена напълно класата на сервисите, с които разполагат двамата четвъртфиналисти, като разиграванията постоянно биваха сведени до единствено няколко отигравания, поради сериозното игрово преимущество, което получаваха подаващите от началните си удари. Именно рутината, с която двукратният първенец в шампионата и руснакът разполагаха в личните си геймове, беше основополагаща по тази причина да не забележим даже брейкбол в хода на сета и изцяло разумно тайбрек трябваше да дефинира крайния излаз.

В него още от първата точка се видя другия образ в играта на Джокович, който ловко ръководеше всяка замяна от главната линия и откакто осъществя уинъри посредством минаващ удар и страховит форхенд, то след това Ноле закупи извънреден темп, с цел да ни направи очевидци на още серия от впечатляващи отигравания в атакуващ проект и без да отпусне даже точка на противника, възвърне равенството в обособените елементи.

На старта на третия сет досегашният номер едно, изхождайки от отличните си изяви в дългия гейм броени минути по-рано, продължи да е в ролята на по-активният тенисист на корта, като почисти изцяло представянето си от грешки и за Хачанов се оказа очевидно непостижима задача да поддържа съответното ниво на третия подложен, чиито офанзивни акции завършваха непроменяемо с печеливш удар и той се снабди с дебютния пробив в актива си, откакто топката му се докосна във филето на мрежата и стана недостижима за по-нискоранкирания тенисист. Постепенно с течение на времето сърбинът все по този начин решително покачваше качеството на своите отигравания, като несъмнено изпитваше приятност от това, което прави, и откакто резервира високата си успеваемост наоколо до мрежата, в същото време влезе в нужния темп за разиграванията от главната линия и засвидетелства моментната разлика в класите сред двамата, печелейки 12 от последните 13 в сета, при което отмъкна за повторно сервиса на своя сътрудник и се поздрави с триумфа в сета, записвайки изключителните 19 уинъра против единствено една непредизвикана неточност.

С настъпването на четвъртата част подемът в играта на третия подложен продължи с цялостна мощ, като той нямаше проблем да се надлъгва с руснака и последователно навлизаше във вътрешността в корта, като завършваше сполучливо комбинациите си, с цел да осъществя ранен пробив. Впоследствие настъпиха и първите съмнения за сърбина от доста време насам, откакто той позволи неколкократно лековати грешки, до момента в който Хачанов завоюва разиграване след изпълнен удар сред краката и се въодушеви за нови подвизи, като си обезпечи две точки за рибрейк, но в този миг сърбинът потвърди ужасно функциониращият си сервис и отстоя своето, с цел да затвърди преднината си.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР