Новак Джокович продължава пътя си към рекордната 23-та титла от

...
Новак Джокович продължава пътя си към рекордната 23-та титла от
Коментари Харесай

В първокласен тенис спектакъл: Джокович укроти мощта на Хачанов и е първият 1/2-финалист на РГ

Новак Джокович не престава пътя си към рекордната 23-та купа от Големия шлем и за 12-и път в кариерата си се класира за полуфиналната фаза на Ролан Гарос. Сърбинът през днешния ден се сблъска със съществени главоболия в първата част на конфликта си против Карен Хачанов, като даже позволи за първи път в шампионата да загуби сет, само че след това се активизира и зададе прекомерно висок стандарт на игра за 11-ия подложен, при което сътвори цялостен поврат и победи с успеха след 3 часа и 38 минути престой на корта - 3:6 7:6(0) 6:2 6:4.

С триумфа си международният номер три към този момент се намира на единствено две крачки от реализирането на хеттрик от титли в Париж, но за задачата ще би трябвало в идната фаза на конкуренцията да преодолее съпротивата на един всред Стефанос Циципас и Карлос Алкарас, вторият от които е считан като главният противник на Ноле за оценката във френската столица. Другият четвъртфинал от тази половина на схемата, противопоставящ точно някогашния вицешампион и Карлитос, ще излъчи съперника на Джокович по-късно през днешния ден в мача от вечерната сесия на централния корт " Филип Шатрие ", като шоуто наподобява обезпечено.

Още през
Всичко за Вашата сватба
цялото време на дуела руснакът съумя да придобие самодейността на корта, като беше на моменти даже извънредно нападателен в дейностите си, което му позволяваше да дирижира разиграванията чрез постоянния си форхенд от главната линия и уинърите в сметката му се трупаха прогресивно. Същевременно Джокович изпитваше съществени проблеми при осъществяването на своите къси топки, които постоянно не бяха на нужното равнище и 11-ият подложен ги доближаваше с лекост, с цел да приключи с печеливш удар наоколо до мрежата.

Петият гейм се трансформира във фундаменталният миг на откриващата част, откакто пасивността и изобилното количество грешки на 22-кратния първенец в Шлема разрешиха на Хачанов да господства даже при начален удар на сърбина, като той доближи първия си брейкбол и въпреки да го пропиля лековато с неточност от смач, то не остана зависим на страстите и незабавно се активизира, с цел да нанесе следващия си уинър от своя дланов удар и пробивът в актива му беше реалност. Оттам насетне настроението в представянето на международния номер 11 се увеличи доста и той прибегна към честата приложимост на къси топки, които изпълняваше напълно добре, с цел да матира сърбина, като в същото време остана безукорен във всеки един аспект на личен сервис и приключи един от най-хубавите сетове в кариерата си уместно, записвайки го против името си.

Във втората част беше онагледена напълно класата на сервисите, с които разполагат двамата четвъртфиналисти, като разиграванията постоянно биваха сведени до единствено няколко отигравания, поради сериозното игрово преимущество, което получаваха подаващите от началните си удари. Именно рутината, с която двукратният първенец в шампионата и руснакът разполагаха в личните си геймове, беше основополагаща по тази причина да не забележим даже брейкбол в хода на сета и изцяло разумно тайбрек трябваше да дефинира крайния излаз.

В него още от първата точка се видя другия образ в играта на Джокович, който ловко ръководеше всяка замяна от главната линия и откакто осъществя уинъри посредством минаващ удар и страховит форхенд, то след това Ноле закупи извънреден темп, с цел да ни направи очевидци на още серия от впечатляващи отигравания в атакуващ проект и без да отпусне даже точка на противника, възвърне равенството в обособените елементи.

На старта на третия сет досегашният номер едно, изхождайки от отличните си изяви в дългия гейм броени минути по-рано, продължи да е в ролята на по-активният тенисист на корта, като почисти изцяло представянето си от грешки и за Хачанов се оказа очевидно непостижима задача да поддържа съответното ниво на третия подложен, чиито офанзивни акции завършваха непроменяемо с печеливш удар и той се снабди с дебютния пробив в актива си, откакто топката му се докосна във филето на мрежата и стана недостижима за по-нискоранкирания тенисист. Постепенно с течение на времето сърбинът все по този начин решително покачваше качеството на своите отигравания, като несъмнено изпитваше приятност от това, което прави, и откакто резервира високата си успеваемост наоколо до мрежата, в същото време влезе в нужния темп за разиграванията от главната линия и засвидетелства моментната разлика в класите сред двамата, печелейки 12 от последните 13 в сета, при което отмъкна за повторно сервиса на своя сътрудник и се поздрави с триумфа в сета, записвайки изключителните 19 уинъра против единствено една непредизвикана неточност.

С настъпването на четвъртата част подемът в играта на третия подложен продължи с цялостна мощ, като той нямаше проблем да се надлъгва с руснака и последователно навлизаше във вътрешността в корта, като завършваше сполучливо комбинациите си, с цел да осъществя ранен пробив. Впоследствие настъпиха и първите съмнения за сърбина от доста време насам, откакто той позволи неколкократно лековати грешки, до момента в който Хачанов завоюва разиграване след изпълнен удар сред краката и се въодушеви за нови подвизи, като си обезпечи две точки за рибрейк, но в този миг сърбинът потвърди ужасно функциониращият си сервис и отстоя своето, с цел да затвърди преднината си.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News
PromoMall.bg