Новак Джокович продължава да преследва мечтата си да спечели олимпийската

...
Новак Джокович продължава да преследва мечтата си да спечели олимпийската
Коментари Харесай

Джокович се класира за 1/4-финалите в Париж, изправя се срещу Циципас

Новак Джокович продължава да преследва фантазията си да завоюва олимпийската купа, която липсва в забележителната му кариера.
 
Той се класира за четвъртфинал в Париж, откакто надви над немеца Доминик Кьопфер със 7:5, 6:3 за час и 37 минути игра. Така Джокович, който е номер 1 в схемата поради отсъствието на Яник Синер, ще се изправи в идната фаза против Стефанос Циципас от Гърция, написа  

Джокович имаше терзания единствено в първия сет, като двамата си размениха по един пробив и се стигна до 5:5. При този резултат сърбинът поведе, а по-късно проби германеца, с цел да избегне несигурността на тайбрека.

Във втория сет Джокович поведе небрежно с 3:0 и по-късно поддържаше умерено преднината си за крайното 6:3. 

Кьопфер бе по-добър при асовете - 7 на 5 и двамата направиха по 19 печеливши удари, само че Джокович бъркаше по-рядко и разумно имаше огромна преимущество при ретурите. 

В другия ранен мач Циципас победи аржентинеца Себастиан Баес със 7:5, 6:1 за малко повече от час и 20 минути на корта. Мачът стартира по-добре за Баес, който направи ранен пробив и поведе с 2:0. Циципас обаче бързо върна пробива и изравни за 2:2. Последва нов пробив за Баес, който при 5:4 сервираше за първата част, само че гъркът съумя да се отбрани, изравни, а по-късно завоюва всички геймове до края за 7:5.

Във втория сет превъзходството на Циципас бе забележителна, като той поведе с 5:0, преди Баес да запише против името си един гайм, само че всички завърши в седмата част - 6:1.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР