Новак Джокович призова организаторите на Уимбълдън да преразгледат програмата за

...
Новак Джокович призова организаторите на Уимбълдън да преразгледат програмата за
Коментари Харесай

Джокович иска промяна на часовете за мачове на Уимбълдън

Новак Джокович прикани уредниците на " Уимбълдън " да преразгледат програмата за мачовете и срещите на централния корт да стартират по-рано.

Седемкратният първенец на шампионата трябваше да играе два дни мача против Хуберт Хуркач, защото срещата стартира късно в неделя и бе прекратена поради вечерния час и трябваше да се доиграе в понеделник.

Подобна бе обстановката с мача на Анди Мъри против Стефанос Циципас предходната седмица, който също трябваше да бъде пренесен на идващия ден, до момента в който конфликтът на Джокович от третия кръг против Стан Вавринка приключи единствено с 14 минути преднина.

Главният изпълнителен шеф на Уимбълдън Сали Болтън сподели в понеделник, че няма гаранция, че ще бъде прегледан по-ранен начален час на централния корт за шампионата идната година.

Но Джокович, който надигра Хуркач в четири сета в понеделник, беше категоричен в отговора си, когато го попитаха дали мачовете би трябвало да стартират по-рано.

" Мисля, че да. Съгласен съм с това “, сподели 23-кратният победител в шампионати от Големия шлем. 

" Очевидно вечерният час е нещо, което е доста по-трудно да се промени, разбирам, заради общността и жилищния регион, в който се намираме.
„ Мисля, че мачовете могат да бъдат изтеглени най-малко да стартират в 12 часа на обяд и да приключват по-рано ", сподели Джокович.

Вечерният час е натрапен от локалните управляващи, с цел да се предотвратят разстройства късно вечерта от хора, напускащи трибуните в спокоен жилищен регион.

" След като мачът стартира след 20:00 часа, знаеш, че има огромна възможност да не завършиш срещата, което носи спомагателен стрес “, сподели Джокович, който натрупа 32-ра поредна победа на Уимбълдън в своя мач 100.

" Такъв беше казусът с моите срещи с Вавринка и Хуркач. И двата мача започнаха съвсем в 21 часа. Загрях и за двата мача към 13:00 часа. Трябва ли да се върна в хотела, къщата наоколо, или би трябвало да остана. Вчера взех решение да остана. Останах общо взето седем часа в очакване на моя мач да стартира ", разяснява Джокович.

Той ще стартира като любимец против седмия подложен руснак Андрей Рубльов, който доближи осми четвъртфинал на шампионат от Големия шлем.

" Андрей Рубльов е приказен състезател, който има един от най-хубавите форхенди в тениса " “, сподели Джокович.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР