Новак Джокович притежава 80% дял в биотехнологична фирма, която разработва

...
Новак Джокович притежава 80% дял в биотехнологична фирма, която разработва
Коментари Харесай

Джокович с биотехнологична компания! Разработва лечение на ковид, не ваксина

Новак Джокович има 80% дял в биотехнологична компания, която създава лекуване за COVID-19, това заяви изпълнителният шеф на QuantBioRes Иван Лончаревич пред Ройтерс.

Джокович става притежател на компанията през юни 2020 година, като към момента не е ясно каква сума тъкмо е вложил. Тенисистът държи 40,8%, а брачната половинка му Йелена има 39,2% от компанията. QuantBioRes работи върху създаването на лекуване - „ механизъм за деактивиране “ на Covid-19, а не върху ваксина, акцентира Лончаревич.

Компанията създава пептид, който инхибира ковид от заразяване на човешката клетка и чака да стартира клинични изпитвания във Англия това лято.

20-кратният тенис първенец се прочу неотдавна след разногласието си за COVID-19 и борбата за виза преди Australian Open, което докара и до депортирането му. Австралийското държавно управление анулира визата му за повторно единствено дни преди да отхвърлят молбата на му за анулация на решението на министъра на имиграцията Алекс Хоук.

Той сподели, че е анулирал визата на сърбина по съображения от публичен интерес. Според министъра наличието на 35-годишния състезател може да докара до „ увеличение на настроенията против имунизацията “.

„ Неговото държание може да насърчи или повлияе на другите да подражават на държанието му и да не съблюдават ограниченията за публично здраве след позитивен резултат от теста за коронавирус, което единствено по себе си може да докара до предаване на заболяването и сериозен риск за тяхното здраве и други “, твърди Хоук.

Тъй като Джокович пропуща първото огромно състезание за годината, той може да пропусне и второто - Откритото състезание на Франция, заради нов закон за имунизация в страната.

Вследствие на отношението, което Джокович получи от страна на Австралия, се появи изказване, че спортистът ще съди държавното управление. Според международните медии искът за обезщетение на Новак е заведен за 6 милиона $.

Превод: GlasNews.bg
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР