Новак Джокович приключи похода си към 7-а титла на Аустрелиън

...
Новак Джокович приключи похода си към 7-а титла на Аустрелиън
Коментари Харесай

Травмата настигна Джокович в мач №4

Новак Джокович завърши похода си към 7-а купа на Аустрелиън оупън още в четвъртия си мач. Сърбинът загуби с 6:7 (4) 5:7, 6:7 (3) от 21-годишният кореец Хьон Чун, който минава за една от огромните звезди на бъдещето.

Мечтата на Ноле да играе във вечерния студ се сбъдна, само че това не му оказа помощ против азиатския завързак. Чун сподели доста преносима и грамотна игра, а огромният му коз беше стабилността в разиграванията – точно това, с което преди време Джокера пречупваше противниците си. Сега обаче се видя, че сърбинът не е преодолял изцяло контузиите, които го извъдиха от игра за половин година.

„ Преди мача не бях сигурен дали ще мога да играя, удовлетворен съм, че въпреки всичко излязох на корта – призна Джокович. – Болката беше прекомерно огромна и не можех да направя нищо повече. Но и Чун игра ужасно, към този момент е подготвен за Топ 10. “

След отпадането на Ноле в неоспорим любимец на долната част от схемата се трансформира Роджър Федерер. Маестрото от Швейцария надигра с 6:4, 7:6 (3), 6:2 Мартон Фучович (Унгария) и със своите 36 години стана най-възрастният четвъртфиналист в Мелбърн след Кен Роузуол през 1977-а. Любопитно е, че преди 16 години на Аустрелиън оупън Федерер победи различен маджарин – Атина Шаволт, който в този момент е треньор на Фучович.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР