Новак Джокович постигна втората си чиста победа на тазгодишния Ролан

...
Новак Джокович постигна втората си чиста победа на тазгодишния Ролан
Коментари Харесай

Джокович отново не загуби сет по пътя си към третия кръг на Ролан Гарос

Новак Джокович реализира втората си чиста победа на тазгодишния Ролан Гарос, откакто надигра със 7:6(2), 6:0, 6:3 унгареца Мартон Фучович.

Мачът на централния корт " Филип Шатрие " продължи 2 часа и 47 минути, повече от половината от които отидоха за първия сет, който в действителност бе и единственият по-интригуващ.

Джокович стартира мощно дуела и ранен пробив му разреши да се откъсне в резултата с 5:2 гейма. Унгарецът обаче откри метод да се върне в борбата и да стигне до 5:5, а малко по-късно отрази и сетбол, с цел да вкара частта в тайбрек. В решителния гейм обаче международният №3 не остави никакви шансове на своя противник и след 7-2 точки постави точка на разногласието в сета, който продължи повече от 90 минути.

В идващите две елементи пък носителят на общо 22 трофеи от Големия шлем сърбин беше безспорен стопанин на корта, давайки единствено три гейма на Фучович, въпреки че в обособени геймове унгарецът даде сериозен отпор на Ноле.

Така или другояче Новак Джокович продължава към третия кръг в Париж, където го чака мач против №29 в схемата Алехандро Давидович Фокина, който по-рано през днешния ден се оправи с французина Люка Ван Аш след 6:4, 6:3, 7:6(6).

Напред в шампионата продължава и седмия подложен Андрей Рубльов, който в профил различен представител на домакините Корентен Муте в четири сета - 6:4, 6:2, 3:6, 6:3.

Място в третия кръг си обезпечи и поставеният под №13 Хуберт Хуркач от Полша, който се наложи в петсетова драма над нидерландеца Талон Гриекспоор след 6:3, 5:7, 6:7(13), 7:6(5), 6:4.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР