Новак Джокович постигна убедителна победа срещу Тейлър Фриц на четвъртфиналите

...
Новак Джокович постигна убедителна победа срещу Тейлър Фриц на четвъртфиналите
Коментари Харесай

Новак Джокович счупи пореден рекорд след победата над Фриц на US Open

Новак Джокович реализира безапелационна победа против Тейлър Фриц на четвъртфиналите на US Open. Сърбинът се наложи с 6:1, 6:4, 6:4 за 2 часа и 38 минути, като имаше известни проблеми единствено в третия сет, само че противникът му се оказа некадърен да завърже интригата.

Успехът трансформира Джокович в тенисиста с най-вече полуфинали в шампионатите от Големия шлем - 47. Втори в влиятелната ранглиста е Роджър Федерер с 46 полуфинала, а Рафаел Надал е бил в топ 4 на шампионатите от Шлема 38 пъти.

Джокович бързо сподели на Фриц, че и в осмия мач посред им няма да допусне изненада. 36-годишният сърбин загуби единствено един гейм в откриващия сет, а във втората част отрази 4 точки за пробив при 2:1 в своя изгода и не изпусна самодейността.

Третият сет вървеше равностойно до 3:3, когато Джокович проби. Последва рибрейк, а Ноле се ядоса на човек от щаба си и му подреди да напусне трибуните. Фриц не се възползва от моментния спад в играта на носителя на 23 трофеи от Големия шлем. Американецът разреши да бъде продънен още веднъж, а по-късно Джокович затвори мача.

Сърбинът, който е подложен под номер 2 в схемата на шампионата, избави 10 от общо 12 точки за пробив. От своя страна Фриц завоюва едвам 28% от точките на втори сервис.

Джокович е най-възрастният полуфиналист в Ню Йорк от 1991 година. В разногласието за място на финала той ще срещне спечелилия от дуела сред Франсис Тиафо и Бен Шелтън.

36-годишният Джокович става и най-възрастният полуфиналист в Ню Йорк от 1991 година насам, като за него следва и 13-и полуфинал в последния „ мейджър “ за годината.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР