Новак Джокович постигна 30-ата си поредна победа на Уимбълдън. В

...
Новак Джокович постигна 30-ата си поредна победа на Уимбълдън. В
Коментари Харесай

Новак Джокович, Даниил Медведев и Стефанос Циципас записаха победи на Уимбълдън

Новак Джокович реализира 30-ата си поредна победа на Уимбълдън. В мач от втория кръг на шампионата при мъжете сърбинът надигра с 6:3, 7:6(4), 7:5 австралиеца Джордан Томпсън.

Въпреки чистата победа, дуелът не бе от най-лесните за защитаващия купата си Джокович. Той осъществя единствено два пробива в целия мач. Първият от тях пристигна в средата на първия сет за 4:2 гейма, а вторият бе в последния гейм на мача.

Най-равностоен бе вторият сет, в който Томпсън бе на две точки от успеха. Той обаче стигна единствено до дюс в миг, в който Джокович сервираше за оставане в сета. В тайбрека сърбинът осъществя един минибрейк, който обаче му стигна, с цел да го завоюва със 7:4 точки.

В третия кръг Джокович ще срещне спечелилия от дуела сред аржентинеца Томас Мартин Ечевери и трикратния първенец в шампионатите от Големия шлем Стан Вавринка от Швейцария. За момента сърбинът е и единственият, който си е обезпечил място в третия кръг поради сериозното закъснение на програмата заради дъжд.

В един от най-интересните мачове от първия кръг поставеният под номер 5 в схемата Стефанос Циципас от Гърция завоюва с 3:6, 7:6(1), 6:2, 6:7(5), 7:6(8) против някогашния първенец от Откритото състезание на Съединени американски щати Доминик Тийм.

Австриецът, който сега е на 91-во място в ранглистата, сподели, че формата му съществено е прогресирала в последните месеци и бе напълно покрай това да в профил един от най-високопоставените играчи в схемата.

Ключовият миг в мача пристигна в средата на петия сет при 3:3 гейма. Тийм имаше точка за пробив, когато удар на Циципас от бекхенд бе разгласен за навън от съдията на линията, само че съдията на стола поправя решението на добра топка. Системата за видеоповторения сподели, че топката в действителност е добра и по този начин до пробив не се стигна.

В тайбрека до 10 точки Тийм позволи груба неточност при резултат 7:7 на собствен сервис. Австриецът избави един мачбол при 7:9, само че при втория бе разминат при мрежата от Циципас.

Наградата на гръцкия тенисист за втория кръг ще бъде още по-тежко затруднение като визитка, защото той ще срещне двукратния първенец на " Уимбълдън " Анди Мъри от Англия.

С победа стартира и номер 3 Даниил Медведев. Руснакът срещна английския дебютант Артур Фери и го в профил след 7:5, 6:4, 6:3. Фери направи много добър мач поради ранкинга си, който е 391-во място в света. Той обаче позволи неточности в решаващи моменти, от които Медведев се възползва. Във втория кръг руснакът ще играе с французина Адриан Манарино.

Победа над различен английски дебютант записва и седмият в схемата Холгер Руне. Датчанинът се наложи над Джордж Лофхаген със 7:6(4), 6:3, 6:2.

С триумф стартира присъединяване си и финалистът за 2016 година Милош Раонич. Канадецът, който скоро се завърна на корта след повече от две години лечение на контузия, победи с 6:7(5), 6:4, 7:6(5), 6:1 австриеца Денис Новак.

Раонич направи невероятните 28 аса в мача и в идващия кръг ще играе с номер 16 в схемата Томи Пол от Съединени американски щати.

Към втория кръг на шампионата продължава и Иля Ивашка от Беларус. Той завоюва с 4:6, 6:4, 6:3, 6:0 против аржентинеца Федерико Кория. В идващия кръг Ивашка ще играе с българина Григор Димитров. Последната среща сред двамата бе предходната година на шампионата в София, когато Ивашка победи в два сета.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР