Новак Джокович получи специални благодарности от генералния директор на здравната

...
Новак Джокович получи специални благодарности от генералния директор на здравната
Коментари Харесай

Италия благодари на Новак Джокович - slava.bg

Новак Джокович получи специфични благодарности от генералния шеф на здравната администрация в Бергамо. Причината е огромно подаяние, което сърбинът е направил на града в битката му против пандемията от ковид. Петер Асемберг съобщи, че в никакъв случай не е очаквал да види в сметката подаяние от толкоз известна персона.

Средствата ще бъдат употребявани за закупуване на респиратори и друго здравно съоръжение. „ Когато видях, че най-хубавият тенисист в света е направил подаяние към нас, доста се разчувствах “, прибавя Асемберг. Италия е една от страните, които са най-засегнати от пандемията. Там инфектирани с ковид са над 162 хиляди души, а повече от 21 хиляди са изгубили живота си.

Джокович нееднократно е казвал, че обича Италия, където прекарва огромна част от подготовката си като младеж. “Рим е като втори дом за мен. Чувствам се италианец. Тук имам и доста другари, които познавам от 15 години “, признава тенисистът.

Той прибавя, че на 17 години стартира да учи италиански и към този момент толкоз добре го знае, че все едно приказва на родния сръбски. Джокович и брачната половинка му Йелена подаряват на разнообразни благотворителни организации по време на пандемията от ковид. Двамата помогнаха и на сръбски лечебни заведения, на които подариха 1 млн. евро.

В момента Новак не играе, защото всички шампионати по тенис са отсрочени поради пандемията. Засега възбраната ще продължи до 7 юни. 32-годишният сърбин завоюва 18 поредни мача този сезон, само че в този момент се любува на времето със фамилията си.

„ Ситуацията е много непредсказуема. Има доста боязън и суматоха, което е разбираемо, тъй като доста хора страдат. Аз и фамилията ми се опитваме да останем положителни, борейки се с този вирус “, споделя той.

Източник: tialoto
Снимка: instagram
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР