Новак Джокович подчини Карлос Алкарас в една от най-новите тенис

...
Новак Джокович подчини Карлос Алкарас в една от най-новите тенис
Коментари Харесай

В дуела на двамата най-добри: Джокович изнесе тенис лекция на Алкарас и ще търси реванш от Синер

Новак Джокович подчини Карлос Алкарас в една от най-новите тенис класики и за девети път в кариерата си доближава до конфликта за купата на АТР Финалите. Повторението на финала от Уимбълдън надалеч не ни предложи същите равнища на драма като предходните конфликти сред двамата най-хубави играчи в света, при което 24-кратният първенец от Големия шлем нямаше изключително огромни усложнения с това да се наложи разгромно над младия си сътрудник след час и 27 минути престой на корта - 6:3 6:2.

Така балканецът усили превеса си в директните конфликти с Карлитос до 3:1 триумфа в своя изгода и си запаса билет за финала в Торино, където ще опита в утрешния ден да победи със седмата си купа в шампионата, само че за задачата ще би трябвало да се оправи с домакинския любим, намиращ се в серия от 10 следващи победи, Яник Синер, от който загуби по-рано в груповата фаза на надпреварата.

Испанецът влезе с голямо самочувствие в дуела и още от първата точка подхождаше извънредно нападателно в разиграванията, като на два пъти осъществя " смразяващи " уинъри, с цел да доближи до 15:40 в откриващия за мача гейм, само че в същото време 6-кратният първенец не трепна и поетият риск да извърши втори сервис с над двеста километра в час се оправда, при което той оцеля. Въпреки това, то оптимистичните знаци за Карлитос несъмнено бяха налице и той продължи все по този начин да задава темпото в размените от главната линия, като при всеки комфортен случай не пропускаше да показва големия си капацитет във фаза офанзива, но и международният номер едно засвидетелстваше страхотна отбрана, която го водеше към спечелването на личните си подавания.

С преполовяването на сета обаче проблемите пред първенеца от Уимбълдън очевидно зачестиха, като той в старанието си да поддържа равнищата си на експанзия високи, стартира да позволява несъразмерен брой грешки от бекхенд, които напълно заличиха всичко сторено от него до момента в срещата, поради обстоятелството че Джокович се снабди с основен пробив задатък, мощно подкрепят от грешките на съперника. Случилото се пък повлия много отрицателно във връзка с увереността на младежа и неговите удари продължиха да не намират очертанията на корта, до момента в който международният номер едно посредством ас подпечата триумфа си в дебютната част.

На старта на втория сет неналичието на всевъзможен тип темп в дейностите на испанеца му повлия извънредно зле на играта и грешките от ракетата му доминираха на корта, при което за Ноле не се оказа изключително сложна задачата да реализира ранен пробив. Впоследствие перипетиите за международния номер две надалеч не стопираха дотук и скоропостижно той трябваше да се бори още веднъж за началния си удар, като за разлика от по-рано, съумя да избави брейкбол и понижи изоставането си до единствено един гейм.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР