Новак Джокович победи на старта на аржентинеца Пабло Качин в

...
Новак Джокович победи на старта на аржентинеца Пабло Качин в
Коментари Харесай

Джокович постигна 29-а поредна победа на Уимбълдън

Новак Джокович победи на старта на аржентинеца Пабло Качин в три сета. Ноле завоюва след 6-3, 6-3, 7-6(4) за 2 часа и 10 минути игра.

Така той стартира сполучливо отбраната на купата си от предходната година. Това беше 29-и следващ съумя на сърбина на Уимбълдън. Последното му в Лондон е на четвъртфинала през 2017 година. Оттогава Джокович взе четири следващи трофеи на шампионата.

В първия сет сърбинът изненадващо беше продънен още в третия гейм и Качин поведе с 2-1. Ноле незабавно върна пробива, по-късно проби още един път – за 5-3, а по-късно затвори и частта.

Между първия и втория сет мачът беше пресечен за повече от час поради дъжд. Вторият сет стартира с пробив на Новак Джокович, след това той проби още веднъж за 6-:3.

Третата част се оказа най-оспорвана. В нея нямаше нито един пробив и се стигна до тайбрек. При 6:2 сърбинът имаше четири мачбола, като пропусна първите два. Той обаче затвори мача при 7:4.

„ Първият мач постоянно е рисков, защото аз не играя в подготвителните шампионата на трева, а тук стилът е тактиката са напълно разнообразни от тези на червени кортове. Надявам се равнището ми да се подвига от мач на мач “, сподели Ноле.

Във втория кръг Джокович ще играе против австралиеца Джордан Томпсън. Той обърна американеца Брендън Накашима в пет сетов мач, траял над 3 часа и половина.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР