Новак Джокович победи Холгер Руне на финалите на ATP в

...
Новак Джокович победи Холгер Руне на финалите на ATP в
Коментари Харесай

Джокович завършва годината като №1, записа нови рекорди

Новак Джокович победи Холгер Руне на финалите на ATP в Торино - 7:6(4), 6:7(1) и 6:3, което му подсигурява, че ще изпрати годината като №1 в ранглистата на ATP.

Това носи нови исторически достижения на сърбина. Той за осми път ще посрещне Нова година като водач на мъжкия тенис. Никой до момента не бе прекарвал 400 седмици на върха - Ноле е първият. 

Жокера усъвършенства личния си връх за най-възрастен състезател под номер 1. Сега той е на 36 година, а през 2021 година бе на 34. На тази възраст 24-кратният първенец от Големия шлем изпраща един от най-успешните си сезони, в който победи на три от четирите Мейджър шампионата. Прибави и още три трофеи, като успеха му на финала на Мастърса в Париж против Григор Димитров го направи първия с 40 първи места в влиятелната верига.

Трудната победа над Руне в Торино сподели, че Джокович ще опита да качи върха и в града на ФИАТ, по този начин още един път да покаже че към момента е най-хубавият.

" Това значи доста, рече Новак във връзка с обезпечената челна позиция в ранглистата. - Имаше много страсти на корта. Много желаех да печеля тази мач, с цел да смъква този товар от раменете си. Титлата в Париж усили възможностите ми да завърша годината като номер 1. Знаех, че идвайки в Торино, се нуждая от още един триумф. Голямата цел е реализирана, всичко останало е като спомагателен бонус. "

Джокович позволи пробив за 2:3 в на първия сет, само че го върна незабавно и стигна до тайбрек, който дръпна с 5:2 и завоюва със 7:4. Във втората част Руне още веднъж пропиля брейк задатък при 2:0 и след това отново стигна до тайбрек, в който взе първите шест разигравания, с цел да изравни резултата.

В решителната трета част се стигна до ранна замяна на пробиви, само че Джокович взе подаването на противника за 4:2, удържа задатъка и стигна до триумф с 6:3.

В другия мач от Зелената група Яник Синер (Италия) завоюва против Стефанос Циципас (Гърция) с 6:4, 6:4.

Днес са първите сблъсъци от Червената група: Карлос Алкарас - Александър Зверев и Даниил Медведев - Андрей Рублов.

Във финалния турнир на АТР вземат участие осемте най-хубави състезатели в мъжкия тенис през годината, като първите двама от всяка група ще се класират за полуфиналите.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР