Новак Джокович по всичко личи, че отлично е загърбил случилото

...
Новак Джокович по всичко личи, че отлично е загърбил случилото
Коментари Харесай

Джокович имаше трудности срещу световния №64, но не допусна изненада и е 1/4-финалист!

Новак Джокович по всичко проличава, че чудесно е загърбил случилото се в Австралия преди година, когато отводът му да се имунизира против вилнеещия по това време COVID-19 не беше признат от здравните управляващи на Зеления континент, като след близо месец водени на правосъдни каузи, то в последна сметка някогашният номер едно беше депортиран назад в родината си, губейки късмет да пази купата си от Аустрелиън Оупън. Днес обаче, 12 месеца по-късно след тези събития, сърбинът наподобява още веднъж във върхова физическа и игрова форма, като все пак той избра да дойде на австралийска земя седмици преди началото на Откритото състезание на Австралия, с цел да се включи в подготвителните съревнования, първата от които за сезона се явяваше тази от категория АТР 250 в Аделаида, събрала цели осем представители на международния топ 20.

Ноле към този момент зарадва локалната аудитория със своето наличие на корта на два пъти, като въпреки и при дебютната му публична среща за годината да инкасира проваляне на двойки в тандем със своя добър другар Вашек Поспишил, то след това във вторник балканецът беше обаятелен и откри победоносно сезона си на сингъл. През днешния ден в Аделаида, още веднъж в дуел от дневната сесия, Джокович трябваше да се изправи против непретенциозния Куентин Алис, като 21-кратният първенец от Шлема затвърди оставените усещания и победи с успеха след час и 55 минути игра - 7:6(3) 7:6(5). С този си триумф Джокера се класира към четвъртфиналната фаза на надпреварата, където ще срещне първия подложен тенисист на пътя си в лицето на Денис Шаповалов.

Световният номер 64 завоюва правото да открие дуела с начален удар, при който нямаше усложнения и привидно същото можехме да кажем по адрес на сърбина, откакто той поведе с 40:0 в дебютния си гейм, само че доста скоро кошмарна серия от грешки от ракетата на Ноле означаваше брейкбол за по-нискоранкирания играч, който сподели самочувствие и осъществя ретур-уинър от противоположния си удар, с цел да се поздрави с ранен пробив задатък. Ответната реакция на любимеца не закъсня и още в идните минути той разполагаше с две благоприятни условия за рибрейк, но французинът не се поддаде на напрежението, като ловко следваше тактическия си проект да извършва способа " сервис-мрежа " и изцяло в прорез с упованията, Алис усили преднината си на старта на срещата до 3:0.

Впоследствие за нескончаем интервал от време пристрастеностите на корта очевидно утихнаха, до момента в който сервиращите трупаха необезпокоявано точки на сметките си, само че с настъпването на десетия гейм, когато новобранецът застана на начален удар за спечелването на частта, то Джокович потвърди прозвището си " Господин ретур " и след редица печеливши отигравания от негова страна равенството беше възобновено с пробив на нула, при което на нас ни предстоеше да следим тайбрек. В него самодейността напълно принадлежеше на 21-кратния притежател на " мейджър " титли, който трансформира форхенда си в отличителния удар в своите офанзиви, с цел да си обезпечи удобен задатък от 5:1 точки при промяната на полетата, като го задържа до края и записа откриващия сет против името си.

Във втората част завладяващите обстановки на процедура липсваха, което беше подбудено от това, че всеки от двамата състезатели разчиташе на класата на своето подаване и геймовете отминаваха скоростно, водейки ни към нов тайбрек. Всичко случило се досега закупи напълно друго значение с достигането на пословичния десети гейм, когато международният номер 64 трябваше да сервира за оставането си в конфликта и любимецът си обезпечи два следващи мачбола на сметката при 15:40.

Въпреки това, то Алис не сведе глава в очакване на злополучната си орис, като направи тъкмо противоположното и показва с умеенето си за игра напрегнат, откакто завоюва четири следващи точки и провокира изиграването на нов тайбрек. Този път в дългия гейм съотношението на силите беше надалеч по-равностойно, като минипробивите отсъстваха да самия край, преди при 5:5 точки Ноле да накаже неразчетеното излизане на мрежата на новобранеца, с цел да може с идния си начален удар да узакони втората си победа в Аделаида.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР