Новак Джокович по-рано в хода на днешния ден донесе ранен

...
Новак Джокович по-рано в хода на днешния ден донесе ранен
Коментари Харесай

Мечтан старт за Сърбия: Джокович пое лидерската роля и изведе тима си до триумф над Китай

Новак Джокович по-рано в хода на днешния ден донесе ранен задатък на родината в съревнованието сред Сърбия и Китай на United Cup, като броени часове по-късно му се наложи да се завърне на корта за решаващия мач на смесени двойки, в който международният номер едно изигра своята основна роля, с цел да изведе западните ни съседи до триумфа в генералния конфликт. Рекордьорът по трофеи от Големия шлем застана един до друг с младата си сънародничка Олга Данилович за дуела в карето против към този момент обиграния тандем Жижен Жанг / Кинуен Женг, като след известна драма и супертайбрек, то първенците от първото издание на ATP Cup победиха - 6:4 2:6 10:6.

По този метод Сърбия се приближи оптимално до класирането си за идната фаза на защитата конкуренция, като за задачата във вторник ще би трябвало да се оправят с отбора на Чехия.

Решителната среща от съревнованието сред двете страни започва привидно разумно с оглед залог на мача, като никоя от двойките в първите моменти не се нагърбваше с това да поема непотребни опасности и стоеше напълно съсредоточена върху личното си показване на сервис. В това русло бяхме отведени до поливалентния седми гейм, когато въпреки и да сервираше близо двуметровия Жанг, то настройката на ретур от страна на западните ни съседи им разреши съвсем непроменяемо да влязат в разиграване, където се усещаше доста по-уверени в качествата си и засвидетелстваха това посредством отлични пресичания на мрежата, донесли им пробив задатък. 

Оттам насетне превъзходството на подавачите тотално се изпари от корта, откакто започнахме да ставаме очевидци на все по-агресивни офанзиви от страна на посрещачите, което докара до цели шест благоприятни условия за реализирането на рибрейк пред китайците, само че точно при решаващата точка в геймовете Джокович се нагърбваше с отговорността да дирижира протичащото се и Сърбия отмъкна триумфа в откриващия сет.

Във втората част качеството в представянето на международния номер едно и младата му сънародничка спадна фрапантно, като Данилович очевидно изпитваше съмнения в подбора си на ударите и грешките от нейната ракета доминираха, което работеше само в интереса на Жанг и Женг. Ясно откритият надзор в дуела от страна на китайският тандем пък образно си пролича в цифрово отношение, откакто те съумяха да преобразуват игровия си превес в преднина от 5:0 гейма, която ги изведе до безпроблемното продобиване на сета и предизвикването на съдбоносен супертайбрек, който да излъчи спечелилия в генералния конфликт от група Е.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР