Новак Джокович отново е кралят на Australian Open, след като

...
Новак Джокович отново е кралят на Australian Open, след като
Коментари Харесай

Джокович отново е на върха

Новак Джокович още веднъж е кралят на Australian Open, откакто победи за невиждан десети път на обичания си корт „ Род Лейвър сцена ”.

Ноле се оправи със съпротивата на Стефанос Циципас с 6:3, 7:6(4), 7:6(5) в 3-часов край пред рекордните 35 хиляди фенове по трибуните.

За разлика от предходните му три мача в Мелбърн, Джокера трябваше да показва огромна част от цялостния си боеприпас в съвсем цялата дълготрайност на дуела. Интрига нямаше в първия сет, който беше извоюван рутинно с ранен пробив за 36 минути, само че във втората и третата част резултатът дава отговор на равностойния двубой. 

В тайбрековете обаче Циципас направи огромен брой непредизвикани неточности от форхенд и контролът биваше поеман през цялото време от великия сърбин.

22-рата купа от „ Големия шлем ”, естествено, изрявнява Джокович на върха във безконечната ранглиста с Рафаел Надал. Ноле се завърща и на върха в международната класация, до момента в който изгубилият финала грък ще заеме третото място, написа Sportal.bg

Джокера към този момент има рекордните 28 следващи победи в Australian Open и не е губил в Зеления континент (в какъвто и да е турнир) от осминафинала в Мелбърн през 2018-а, когато беше спрян от Хьон Чун. Джокович също по този начин няма загуба в шампионата против противник от топ 10 от 2014-та насам, когато бе спрян от Стан Вавринка на четвъртфиналите, а след това швейцарецът завоюва купата.

Ноле е с съвършена статистика във финалите в Мелбърн - 10 от 10, като от „ Уимбълдън ” предходната година насам е изгубил единствено един мач и е спечелил пет шампионата до момента. За шести следващ път сърбинът се изправи на край в „ Шлема ” против противник, който няма „ мейджър ” купа. В четири от предходните пет дуела той също излезе победител, като изключението е единствено загубата на US Open 2021 от Даниил Медведев. Именно това проваляне постави завършек на фантазията за „ календарен шлем ”
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР