Новак Джокович отново доказа, че малко неща са по-трудни от

...
Новак Джокович отново доказа, че малко неща са по-трудни от
Коментари Харесай

Джокович за контузията: Много ми се подиграваха, но ще разберете през какво преминах

Новак Джокович още веднъж потвърди, че малко неща са по-трудни от това да го победиш на Аустрелиън Оупън, завювайки своята 10-та купа в Мелбърн по извънредно безапелационен метод. Сърбинът се разправи със своите противници, като загуби единствено един сет в хода на шампионата и сложи личен връх по минимум изгубени геймове по пътя към купата от Откритото състезание на Австралия - 65. Мнозина обаче се усъмниха в истиността на контузията в бедрото на международния номер едно, която съгласно неговият треньор е щяла да накара 97% от останалите играчи да се отдръпват преди началото на надпреварата. Изглежда самият Джокович също е приел персонално офанзивите към него и даде обещание доста скоро да запуши устите на критиците:

" През последните 2 седмици мислех дали би трябвало да обявявам елементи свързани с травмата ми и в последна сметка реших, че имам желанието да го сторя. Ще навляза в дълбочина и ще обявявам фотоси, от които да разберете през какво трябваше да мина.

Не желая да звуча презрян, тъй като въпреки всичко завоювах трофея. Преди две години обаче още веднъж бях в сходна обстановка и хората към момента слагат под подозрение тогавашната ми контузия, като даже си разрешават да ми се подиграват. Изпитвам потребността да потвърдя някои неща пред самия себе си, защото някои мнения несъмнено ме засегнаха. Ще разберетете всичко до няколко дни.

Всеки може да приказва, каквото си изиска, единствено че аз знам истината и изключително през първата седмица страдах съществено поради тази травма. Ако беше някакъв нищожен проблем, то за какво толкоз пъти отказвах да упражнявам? Не съм провеждал подготовка в нито един от почивните си дни на шампионата, което не ми се беше случвало в никакъв случай до момента в кариерата. Имаше дадени детайли, върху които желаех да акцентира, само че екипът ми беше безапелационен, че би трябвало да почивам и одобрих обстановката.

Трябваше да се сблъскам с голям брой компликации в Австралия, започвайки от контузията и минавайки през случката с татко ми. Явно обаче Господ е решил да мина през всичко това, до момента в който доближи до успеха. Цял живот съм бил набожен и усещах поддръжката на моите ангели пазители по-силно от всеки път " - приключва изказването на 22-кратния първенец от Шлема

Източник: TennisMajors

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР