Новак Джокович откри сезона си на клей с участие на

...
Новак Джокович откри сезона си на клей с участие на
Коментари Харесай

Двукратен шампион от АТР на клей е първият съперник на Новак Джокович в Белград!

Новак Джокович откри сезона си на клей с присъединяване на шампионата от сериите " Мастърс 1000 " в Монте Карло, където позволи проваляне още в откриващия си дуел против бъдещия финалист Алесандро Давидович Фокина. Сега на Ноле му следва една от най-специалните съревнования за него в календара, а точно тази в родния му Белград.

Днес стана явен и кой ще е първият противник на международния номер едно на Serbia Open, а точно сънародникът му Ласло Джере, който надви над различен сърбин в лицето на Хамад Медиедович в поредни сетове - 6:4 7:5. Джере показва по-стабилна игра от двамата както в първата, по този начин и във втората част и в същото време се възползва от неналичието на опит на съперника, с цел да си подсигурява присъединяване във втория стадий на конкуренцията.

Понастоящем сърбинът се намира на 50-а позиция в международната класация и може да се похвали с два триумфа на равнище АТР - в Рио (2019) и в Сардиния (2020), всеки един от които реализиран на клей. До този миг Джокович и Джере не са се изправяли един против различен в формален дуел, само че неведнъж са провеждали взаимни тренировки.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР