Новак Джокович отхвърля с усмивка твърденията, че е чудовището в

...
Новак Джокович отхвърля с усмивка твърденията, че е чудовището в
Коментари Харесай

Джокович: Не съм чудовище

Новак Джокович отхвърля с усмивка изказванията, че е чудовището в професионалния тенис, макар че против него изпитват терзания даже най-великите като Роджър Федерер и Рафаел Надал. Сърбинът е с позитивен баланс против историческите си противници и е малко евентуално това да се промени до края на кариерата му.

Международната общественост чества Хелоуин през днешния ден, на старта на шампионата от сериите " Мастърс " в Париж, а Джокович бе запитан дали се усеща като огромното и ужасно страшилище в тениса.

" Не съм сигурен дали страшилище е толкоз мощна дума в британския, само че на моя роден език това не е най-любезното определение. Не желая да мислят за мен по този метод, само че е истина, че имам повече победи от загуби против водещите тенисисти. Чувството е прелестно ".

" Играли сме на толкоз доста шампионати през кариерите ни, че това ми оказва помощ да бъда спокоен на корта против който и да било. На такава възраст и с подобен опит знаеш по какъв начин да влезеш в мача, когато играеш против най-големите противници. Още от първите ми години в професионалния тур мечтаех да спечелвам против най-хубавите и се веселя, че го реализирах ", добави той.

Джокович е с 27:23 против Роджър Федерер, 30:29 против Рафаел Надал и 25:11 против Анди Мъри. Сърбинът има загуба в единствения си мач против Карлос Алкарас и упованията са двамата да натрупат десетки дуели в последните години от кариерата на сърбина.

Джокович, на 35, стартира шампионата в Париж с почивен ден, след което ще се изправи против спечелилия от двойката Максим Креси - Диего Шварцман. Сърбинът, номер 7 в ранглистата в този миг, завоюва последните си три шампионата на сингъл, като купата на Уимбълдън бе последвана от такива в Тел Авив и Астана. Той има и шест трофея в сериите Мастърс.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР