Новак Джокович официално е най-титулуваният тенисист в историята на Аустрелиън

...
Новак Джокович официално е най-титулуваният тенисист в историята на Аустрелиън
Коментари Харесай

Безупречен: Джокович срази Надал за историческа седма титла в Австралия

Новак Джокович публично е най-титулуваният тенисист в историята на " Аустрелиън Оупън ", откакто завоюва рекордна седма купа в Мелбърн. Така той изпреварва Рой Емерсън и Роджър Федерер, които остават с по шест триумфа в Австралия. Това също по този начин е 15-та купа за сърбина в шампионати от Големия шлем и трета поред след " Уимбълдън " и " Ю Европейски Съюз Оупън " през предходната година.

Във финала, който продължи единствено малко над 2 часа Джокович игра идеален тенис и проби Надал цели пет пъти за крайното 6-3, 6-2, 6-3. Световният №1 записа 34 печеливши удара против 21 за противника и единствено седем непредизвикани неточности. Той безусловно не остави никакъв късмет на Надал, който досега нямаше изгубен сет в шампионата.

Джокович стартира доста мощно срещата и отвя своя огромен противник в първия сет, който приключи единствено за тридесетина миути. В началото на втората част Рафа опита да се върне в мача, само че Джокович не разреши това и пределно съсредоточен записа нови два пробива в подаването на испанеца, с цел да затвори сета - 6-2. В последната трета част Надал доближи за първи път до точка за пробив, само че Джокович се измъкна майсторски и след това довърши разколебания си конкурент. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР