Новак Джокович нямаше проблеми и постигна победа над французина Констан

...
Новак Джокович нямаше проблеми и постигна победа над французина Констан
Коментари Харесай

Новак Джокович получи топъл прием в Австралия при първата си победа за годината

Новак Джокович нямаше проблеми и реализира победа над французина Констан Льостиен с 6:3, 6:2 на шампионата в Аделаида в първия си мач на сингъл в Австралия, откакто бе депортиран преди близо година. Той получи топъл банкет от аудитория още на мача си на двойки, а при триумфа над французина, който е под номер 65 в света, публиката даже скандира името на Джокович.

" Трябва да кажа, че се веселя, че се върнах в Австралия. Благодаря на всички, че ме приехте по метод, за който можех да бленувам ", разяснява след мача 35-годишният сърбин. " Ако би трябвало да избере една страна, в която съм имал максимален триумф и която се е отнасяла към мен по най-хубавия метод, това е тук. Тук завоювах първия си Голям шлем през 2008 и имам девет трофеи на Откритото състезание на Австралия. Имал съм епични мачове ", добави Новак.

В идващия кръг на шампионата Джокович ще се изправи против различен французин - Кентен Алис, който се наложи над австралиеца Джордан Томпсън с 6:3, 6:4.

Бившият първенец от Откритото състезание на Съединени американски щати Даниил Медведев също се класира за втория кръг след триумф против италианеца Лоренцо Сонего със 7:6 (6), 2:1, при което противникът му се отхвърли поради травма на дясната ръка. Руснакът избави девет сетбола в първия сет, с цел да завоюва в последна сметка успеха.

" Това беше полуда. Може би за първи път в кариерата си избавям девет сетбола ", сподели Медведев след мача. " Какъв мач за началото на годината! За страдание не приключи по най-хубавия метод за всички, макар че играхме час и 40 минути, само че съм благополучен, че не преставам напред ", сподели още Даниил Медведев, който ще играе за място на четвъртфиналите против сърбина Миомир Кецманович.

Гледай тенис на MAX с най-вълнуващите дуели от ATP Masters 1000, ATP 500 и ATP 250, ATP Finals и Next Gen, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР