Новак Джокович няма да може да участва в предстоящите турнири

...
Новак Джокович няма да може да участва в предстоящите турнири
Коментари Харесай

И САЩ не пуснаха Джокович

Новак Джокович няма да може да взе участие в идните шампионати от сериите " Мастърс " в Индиън Уелс и Маями. Сърбинът бе включен в жребия за конкуренцията в Индиън Уелс, само че не беше ясно дали ще бъде позволен до територията на Съединени американски щати, тъй като не е имунизиран против КОВИД-19. Американските здравни управляващи не му издадоха нужното позволение, по сходство на австралийските при започване на годината.
Мястото на носителя на 20 трофеи от Големия шлем като №2 в схемата ще бъде заето от Григор Димитров, който другояче бе под №33 сред участниците. Българинът се класира непосредствено за втория кръг, където ще срещне спечелилия от мача сред Давид Гофен (Бел, №71) и Джордан Томпсън (Авл, №78).
По устав мястото на Ноле в схемата би трябвало да бъде заето от първия тенисист отвън поставените играчи, а в Индиън Уелс това е точно Димитров. Така хасковлията към този момент е втори подложен и ще успее да избегне тежкия чоп, съгласно който трябваше да играе с неуместния Томи Пол (САЩ, №39) на старта и вероятно против Александър Зверев (Гер, №3) още във II кръг.
Джокович одобри умерено новината и призна, че е очаквал сходно развиване.
" Когато автоматизирано бях подложен в листата с участници за шампионатите в Индиън Уелс и Маями, бях наясно, че най-вероятно няма да мога да пътувам. Представителите на здравното министерство на Съединени американски щати потвърдиха, че ограниченията остават непроменени, което значи, че няма да мога да играя в страната. Успех на всички, които ще вземат присъединяване в тези два чудесни шампионата ", написа Ноле в обществените мрежи.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР