Новак Джокович няма да може да участва в предстоящите турнири

...
Новак Джокович няма да може да участва в предстоящите турнири
Коментари Харесай

Нов удар по Джокович, Гришо се възползва

Новак Джокович няма да може да взе участие в идните шампионати от сериите “Мастърс ” в Индиън Уелс и Маями.
Сърбинът беше включен в жребия за конкуренцията в Индиън Уелс, само че без да се знае дали ще бъде позволен до територията на Съединени американски щати, тъй като не е имунизиран против COVID-19. В последна сметка здравните управляващи в страната не му издадоха нужното позволение.

Мястото на носителя на 20 трофеи от Големия шлем в схемата ще бъде заето от Григор Димитров. Българинът се класира непосредствено за втория кръг, където ще срещне спечелилия от мача сред Джордан Томпсън и Давид Гофен.

По устав мястото му на Джокович в схемата би трябвало да бъде заето от първия тенисист в листата на чакащите отвън листата с поставените играчи, а това е точно Димитров. Така хасковлията към този момент е втори подложен и ще успее да избегне тежкия чоп, съгласно който можеше да се изправи против Александър Зверев още във втория кръг.

Самият Джокович одобри умерено новината и призна, че е очаквал сходно развиване.

“Когато автоматизирано бях подложен в листата с участници за шампионатите в Индиън Уелс и Маями, бях наясно, че най-вероятно няма да мога да пътувам. Представителите на здравното министерство на Съединени американски щати потвърдиха, че ограниченията остават непроменени, което значи, че няма да мога да играя в страната. Успех на всички, които ще вземат присъединяване в тези два чудесни турнира”, написа Ноле в обществените мрежи.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР