Новак Джокович няма да играе на турнира от сериите Мастърс

...
Новак Джокович няма да играе на турнира от сериите Мастърс
Коментари Харесай

Джокович пропуска и турнира в Маями

Новак Джокович няма да играе на шампионата от сериите Мастърс в Маями тази седмица. Световният №1 няма право да влиза в Съединени американски щати поради отхвърли си да се имунизира против ковид, само че подаде молба за изключение.

Губернаторът на Флорида Рон ДеСантис прикани президента на Съединени американски щати Джо Байдън да допусне Джокович, а същото желаеха и двама сенатори - Марко Рубио и Рик Скот. Директорът на шампионата Джеймс Блейк заяви, че молбата на Джокович е отхвърлена.

" Опитахме се да създадем по този начин, че той да получи изключение, само че не се получи. Като един от огромните шампионати в света желаеме да имаме най-хубавите играчи. Направихме всичко допустимо. Опитахме се да приказваме с държавното управление, само че това е отвън нашите ръце ”, сподели Блейк.
Джокович не игра и на шампионата в Индиън Уелс по същата причина. Извънредните ограничения в Съединени американски щати, съгласно които неимунизираните против COVID-19 нямат право да влизат в страната, ще бъдат в действие до 11 май.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР