Новак Джокович не е ваксиниран срещу коронавирус. За първи път

...
Новак Джокович не е ваксиниран срещу коронавирус. За първи път
Коментари Харесай

Джокович към граничните власти: Не, не съм ваксиниран


Новак Джокович не е имунизиран против ковид. За първи път международният номер 1 в тениса разкри непосредствено своя статус. Той е декларирал това пред служителя на гранична полиция при идването си в Австралия преди дни.

Днес (10 януари) по отношение на обжалването и освобождението на сърбина от хотела за мигранти, беше оповестено изложение на диалога на сърбина с представителя на управляващите в Австралия.

До момента Джокович изрично отхвърляше да приказва за имунизациите и да разкрие дали си е сложил доза от препарата.

Снимка: Reuters


Служител на граничните управляващи: Благодаря. Какви са аргументите за идването ви до Австралия през днешния ден?
Джокович: Аз съм професионален тенисист и главната причина да дойда в Австралия е да вземам участие в Откритото състезание на Австралия в Мелбърн, Виктория.
Служител на граничните управляващи: Благодаря. Сега въпрос за имунизацията. Ваксиниран ли сте?
Джокович: Не съм имунизиран.
Служител на граничните управляващи:... за COVID-19? Не сте имунизиран?
Джокович: Не съм имунизиран.
Служител на граничните управляващи: Благодаря. Били ли сте инфектиран с COVID-19?
Джокович: Да.
Служител на граничните управляващи: Кога?
Джокович: Изкарах COVID-19 два пъти. Имах Коронавирус през юни 2020 година и имах Коронавирус неотдавна - дадох позитивна проба с PCR на 16 декември 2021 година

За позитивния тест на Джокович потвърдиха и от Сърбия. Остава въпросът по какъв начин, откакто е трябвало да е под карантина, той е участвал на няколко събития, проведени в медиите.

Снимка: Reuters


Ясен е и диалогът на сърбина с граничните управляващи, откакто схваща, че визата му е анулирана.

Служител на граничните управляващи: Интервюто ще продължи в 3:55 сутринта. Новак, на основата на информацията, която ни даде, мога да ти предложа помощ. Съобщавам ти, че имат желание да ти анулират визата и ще и ще ти предавам цялата информация.
Джокович: Не разбирам. Отменяте ми визата или?
Служител на граничните управляващи: Това е желание за анулация на визата ти на съображение член 116 от Миграционен акт 1958.
Джокович: Добре.
Служител на граничните управляващи: Ще ми да кажем 20 минути, може и повече, в случай че са ви нужни. В това време би трябвало да ни заявите причина, поради която да не отнемем визата ви.
Снимка: Reuters


Джокович: Не мога да схвана какво още желаете от мен. Дадох ви всички документи, които желаеха да им дава Тенис асоциацията на Австралия и локалната власт на щата Виктория в последните 3-4 седмици. Аз и сътрудниците ми бяхме в непрестанна връзка с тях, както и с медицинските комисии, които ми дадоха изключението за имунизация против ковид. Аз подадох молба, те я одобриха, тъй че не знам какво още желаете да ви кажа. Нямам повече. Дойдох, защото получих тези документи. Ако не бях, нямаше да ме пуснете. Сега не разбирам каква е повода да ме спирате да вляза на територията на страната. Чакам тук с часове и не знам главната причина. Кои документи ми липсват? Каква информация не съм ви дал? Какво се случва?
Служител на граничните управляващи: Аз единствено ще ви осведомявам и ще ви предам копие на документите. В тях написа всичко. Но аз би трябвало да проследя този развой и вашите претекстове, които би трябвало да предоставите след периода, който ви определихме. Даваме ви 20 минути.
Джокович: Давате ми 20 минути, с цел да ви дава информация, която нямам? В 4 сутринта? Поставяте ме в доста неприятна позиция, тъй като не мога в 4 сутринта да звъня на шефа на Тенис асоциацията на Австралия или на който и да е от локалната власт в щата Виктория. Поставяте ме в доста неприятна обстановка. Не знам какво повече да ви кажа. Дадох ви всичко, което поискахте от мен.
Служител на граничните управляващи: Да
Джокович: Нямаше да седнал съм тук, в случай че не бях следвал всички правила, които ми сложиха вашите управляващи. Малко съм шокиран, че ми отменяте визата.

Снимка: Reuters


До края на деня в Австралия би трябвало да стане ясно дали министърът на емиграцията в страната ще се възползва от правото си еднолично и едностранно да анулира визата на Джокович и да му наложи възбрана за влизане в страната за идващите 3 години.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР