Новак Джокович не е антиваксър, като малък е бил имунизиран

...
Новак Джокович не е антиваксър, като малък е бил имунизиран
Коментари Харесай

Джокович няма да играе в турнири, ако ваксинацията е задължителна

Новак Джокович не е антиваксър, като дребен е бил ваксиниран с всички наложителни ваксини. Но желае да има правото на избор. И би жертвал участия в други шампионати от Големия шлем, в случай че още веднъж го задължат да си сложи инжекция против COVID-19.

Това съобщи международният №1 в тениса в изявление за Би Би Си. Това е първото му изказване, откакто през януари бе депортиран от втори опит от Австралия, защото опита да влезе в страната с здравно изключение за неотдавна прекаран COVID-19, само че страната упражни правото си да не го допусне. Случаят му бе решен от федерален съд, зачел претекстовете на министъра по имиграцията, че Ноле съставлява " социална заплаха ", бъдейки неимунизиран.

На въпрос дали не би взел участие, да вземем за пример на " Ролан Гарос " и " Уимбълдън ", в случай че го задължат да се имунизира, Джокович дава отговор следното:

" Да, това е цената, която съм податлив да платя. "

И изяснява:

" Никога не съм бил против имунизацията. Като дете съм се ваксинирал. Но постоянно съм подкрепял правото на избор самичък да решаваш какво да слагаш в тялото си. "

Той се надява, че условията за участия и пътувания ще се трансформират и се надява, че ще може да играе " още доста години ".

" Принципите за правото на взимане на решения за моето тяло са по-важни от всяка една купа или каквото и да било друго. Опитвам се да бъда в синхрон с тялото си, доколкото е допустимо ", прибавя той, казвайки още, че постоянно се е стремял да живее природосъобразно, да мисли, да се храни и живее здравословно.

През годините е трансформирал диетата си, времето за сън, метода мислене и разбиране на света...

Все отново той си оставя отворена малка врата в изявлението пред Би Би Си - " в бъдеще е отворен за опцията да се имунизира против COVID-19, защото всички ние търсим решение да се оправим със болестта ".

И още веднъж добавя, че не е против имунизацията и не я преглежда като нещо излишно, в противен случай. Вълнува се от пандемията и търсенето на лек.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР