Новак Джокович най-после е обратно на корта и на този

...
Новак Джокович най-после е обратно на корта и на този
Коментари Харесай

Нова първокласна продукция: Джокович се справи с Хачанов и е на 1/4-финал в Дубай!

Новак Джокович най-сетне е назад на корта и на този стадий не му се постанова за имунизационния си статус, който е основната причина за опцията 20-кратният първенец от Шлема да не взе участие в част от значимите съревнования през сезона. Днес обаче Ноле ясно сподели, че дългата пауза не му се е отразила по никакъв метод и се намира във превъзходна форма. Джокера изигра сподели тенис от най-висока класа, с цел да преодолее съпротивата на Карен Хачанов с 6:3 7:5 и по този начин се класира за четвъртфиналите на конкуренцията в Дубай, където го чака среща с един всред Иржи Весели и Роберто Баутиста Агут.

Двамата си размениха по един бързо извоюван сервис гейм, след което международният номер едно взе съществено превъзходство над противника си и влезе в сериозна серия от извоювани точки. Сърбинът с лекост абсорбираше мощта в ударите на непоставения играч, който изглеждаше обезсилен и надалеч не можеше да разчита на всекидневно високия си брой завършващи удари. По този метод Хачанов трябваше да търси друг вид, с цел да се опълчи на лидера в схемата, единствено че руснакът даже не се опита да потърси смяна, което разреши на Джокович да се откъсне напред с 4:1 гейма и скоро първият сет отиде в актива на огромния любимец.

Джокович продължи с отличните си изяви, осъществявайки брейк в самото начало на втората част и след това отрази точки за пробив, като към този момент изглеждаше съвсем сигурен победител. 260ият в света усети, че към този момент няма какво да губи и заигра с оптималната доза експанзия, а рискът се отплати и той се добра до паритет при 4:4. Деветият гейм се трансформира в същинско тестване за руснака, тъй като началният му удар беше съществено заплашен, само че той удържа на натиска и за пръв имаше преднина в резултата от началото на мача.

В последна сметка се стигна до тайбрек, където балканецът незабавно се снабди с мини пробив задатък и го поддържаше до 5:2 в своя изгода. Тогава пристигна ред на непредизвикана неточност от ракетата на Хачанов, която донесе четири следващи мачбола на международния номер едно, но той се нуждаеше единствено от един и постави точка на разногласието с необикновен завършващ ретур.

Back doing what he loves!

A vintage return on match point as seals a brilliant win over Khachanov, 6-3 7-6 at
— Tennis TV (@TennisTV)

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР