Новак Джокович наскоро трябваше да преживее поредно тенис разочарование, след

...
Новак Джокович наскоро трябваше да преживее поредно тенис разочарование, след
Коментари Харесай

Джокович: Не съжалявам, че пропуснах US Open; знаех какви ще са последствията

Новак Джокович неотдавна трябваше да преживее следващо тенис отчаяние, откакто не получи опция да играе на US Open. Правителството на Съединени американски щати не направи изключение за 21-кратния първенец от Шлема и продължи да следва своята политика, а точно да не позволява неимунизирани чужденци в страната си. Изглежда обаче тези условия не са повлияли отрицателно на сърбина, който сподели положително въодушевление преди да се включи в отборното съревнование Laver Cup, чийто старт към този момент беше даден през днешния ден:

" Не, не изпитвам никакви съжаления. Тъжен съм, че нямах опция да играя, само че самичък взех това решение. Знаех какви ще бъдат следствията и ги одобрих. Поздравих Алкарас за купата, която беше извоювана в необикновен жанр, имайки поради всички изиграни от него петсетови мачове. Той е едвам на 19 години, а към този момент е номер едно в света. Впечатлявящо е какво е постигнал до момента. Карлос е ужасно допълнение към нашия спорт, като към този момент надалеч не е елементарна кандидат за бъдеща звезда. Алкарас е сегашното на спорта.

" Що се отнася до мен, то не съм привикнал през последните 15-20 години да имам толкоз дълги паузи преди шампионатите, единствено че събитията са такива. Вълнувам се, че ще мога да вземам участие на Laver Cup, както и на останалите шампионати от сезона на закрити кортове. Все още очаквам да схвана дали ще имам право на присъединяване в Мелбърн следващата година, само че въпросното решение не е в мои ръце. Надявам се скоро да получа позитивни вести по въпроса " - показа балканецът по време на последната си конференция.

Източник: Sportskeeda

 

 

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР