Новак Джокович надви Каспер Рууд с 3:0 (7:6, 6:3, 7:5)

...
Новак Джокович надви Каспер Рууд с 3:0 (7:6, 6:3, 7:5)
Коментари Харесай

Исторически успех! Безпощаден Джокович грабна титлата в Ролан Гарос

Новак Джокович надделя Каспер Рууд с 3:0 (7:6, 6:3, 7:5) на финала на Ролан Гарос. Така сърбинът за трети път победи в Париж. Това е 23-ата купа от Големия шлем на Джокович, с която се изкачи на върха по извоювани титли от Големия шлем, като зад него остана Рафаел Надал с 22.

Първият сет стартира извънредно за Новак Джокович и откакто позволи пробив, а Каспер Рууд се възползва и дръпна с 3:0. След това играта потегли гейм за гейм, а някогашният №1 в света съумя да върне ранния пробив за 3:4, а по-късно на свое разиграване възвърне паритетата. Стигна се даже до 6:6 и по този начин първият сет се реши от тайбрек. В него сърбинът рано-рано дръпна с 3:0, а по-късно не изпита съществени усложнения, с цел да затвори с 7:1 и да поведе във финала на Ролан Гарос.

Далеч по-добре започва вторият сет за Джокера. Ноле взе ранна преднина след пробив. Той поведе с 3:0, а Каспер Рууд не съумя да отговори. Джокович не съумя да се възползва от два сет пойнта при резултат 5:2 на сервис на норвежеца. След това сърбинът затвори втория сет с 6:3.

Третият сет потегли надалеч по-оспорвано, като той вървеше гейм за гейм. Рууд поведе с 2:1, а по-късно Джокович отговори с гейм на 0, който завърши с ас на сърбина, и по този начин стигна до 2:2. Норвежецът още веднъж си завоюва разиграването, а Ноле не остана по-назад и направи 3:3. Сръбският тенисист съумя да стигне до пробив при 5:5, а по-късно на свое разиграване поведе с 40:0 и имаше три мач бола, които да му донесат купата в Париж. Първият бе отразен от Рууд, само че при идващия Джокович завоюва сета и мача, както и купата в Париж.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР