Новак Джокович надигра Рафаел Надал с 6:2, 7:6(5) в мача

...
Новак Джокович надигра Рафаел Надал с 6:2, 7:6(5) в мача
Коментари Харесай

Новак Джокович надигра в два сета Рафаел Надал за третото място на турнира Шестте крале на шлема

Новак Джокович надигра Рафаел Надал с 6:2, 7:6(5) в мача за трето място на шампионата " Шестте крале на шлема " в Саудитска Арабия.

Сърбинът стартира с пробив още в първия гейм на първия сет, като по-късно го затвърди за 2:0. Той поддържаше преднината си без старания, като още един път взе подаването на испанеца в седмия гейм за 5:2, а по-късно затвори първия сет на собствен сервис.

Втората част бе доста по-оспорвана, въпреки че още веднъж стартира с пробив на Джокович, който незабавно бе върнат от Надал. Сърбинът още веднъж проби за 5:4, а испанецът направи нов рибрейк - 5:5. Така се стигна до тайбрек, в който се мина през 5:5, само че последните две точки бяха за Джокович, който завоюва мача и третото място.

След дуела на Рафаел Надал бе връчена златна ракета от уредниците на милионния шампионат.

" Искам да благодаря на всички, бяха невероятни дни. С Джокович беше ужасно съревнование през годините. Благодаря му за думите. Той ми оказа помощ да надскоча границите си в продължение на близо 15 години. Без него нямаше да бъде играчът, който станах. Честитя на него и на екипа му всичките трофеи. Желая ти целия шанс за бъдеще ", сподели след мача Надал, обръщайки се към Джокович.

" Надявам се, че ще имаме опция да седнем дружно на плажа на по чаша и да разсъждаваме върху живота и да си приказваме за всичко ", отдаде респект сърбинът към испанската легенда, който идващия месец след финала за Купа Дейвис.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР