Новак Джокович може да е сред най-емоционалните играчи в световния

...
Новак Джокович може да е сред най-емоционалните играчи в световния
Коментари Харесай

Джокович: Поведението на Нори е позволено, но неспортсменско; отговорих му подобаващо

Новак Джокович може да е измежду най-емоционалните играчи в международния тенис и това от време на време да го е карало да прекрачва откритите правила на държание, само че постоянно е бил оправдателен към противника и го е поздравявал уместно след края на даден дуел. Вчера обаче международният номер едно даже не погледна Камерън Нори, когато пристигна ред за ръкостискането сред двамата, а повода се криеше в това, че британецът си разреши да удари топ поставеният със смач, макар че Джокович се беше обърнал с тил към мрежата. Впоследствие пък първенецът от Рио взе медицински таймаут, тъкмо когато на неговия противник му предстоеше да сервира за крайната победа, а наподобява всичко това е пристигнало допълнително на Ноле, който показа следното по проблема в своята конференция:

" Гледах повтаряне на обстановката, при която ме удари. Вероятно можем да кажем, че не е било преднамерено. Не знам дали ме е видял. Обикновено постоянно можеш да видиш къде е позициониран другия състезател на корта, употребявайки периферното си зрение. Топката беше доста мудна и в непосредствена непосредственост до мрежата. Обърнах се, тъй като точката беше приключил за мен. Не се ядосах толкоз поради това, а по-скоро поради композиция от разнообразни неща, които започнаха през цялото време. Позволено му е да взема медицински таймаут, разрешено му е да ме удря с топката, разрешено му е да крещи " come on " в лицето ми, откакто завоюва разиграване.

Това са разрешени неща, само че останалите играчи знаем, че не е спортсменско да се отнасяме по този метод един с различен. Разбирал съм се добре с Камерън през всички години, откогато е в Тура и постоянно см упражнявали дружно. Той е положително момче отвън корта и не разбирам за какво се държи по този начин по време на мачовете си.

Такива обаче бяха събитията през днешния ден. Той нажежи ситуацията и аз му отговорих уместно. Няма по какъв начин да разреша на някого да се държи по този метод и аз просто да клатушкам глава. Ще последва ответна реакция от моя страна. Това е всичко. Оставяме случилото се на корта и продължаваме напред " - приключи изявлението на 22-кратния първенец от Шлема.

 

 

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР