Новак Джокович каза, че е предприел подход ден за ден,

...
Новак Джокович каза, че е предприел подход ден за ден,
Коментари Харесай

Новак Джокович e предприел подход ден за ден, за да се справи с контузията на бедрото

Новак Джокович сподели, че е подхванал метод " ден за ден ", с цел да се оправи с травмата на бедрото, която го тормози и по време на успеха с 6:1, 6:7(5), 6:2, 6:0 над френския квалификант Енцо Куако. Джокович има проблем с мускул на левия крайник, който получи по време на шампионата в Аделаида по-рано този месец.

35-годишният сърбин беше в превръзка на бедрото и взе здравно спиране при 4:4 във втория сет през днешния ден, с цел да получи лекуване и да смени превръзката.

Сърбинът обаче не за първи път се оправя с травми на " Мелбърн Парк ", откакто получи мускулна контузия на корема по пътя към спечелването на рекордната си девета купа от Откритото състезание на Австралия през 2021 година.

На въпрос дали може да изиграе още пет мача с травмата си, Джокович сподели пред публицистите: " Има два избора: да напусна шампионата или да продължа. Така че ще продължа... "

" Знам, че мачовете ще стават все по-трудни за мен оттук насетне. Преди две години имах сходни проблеми тук, в Австралия, с друг мускул, където имах скъсване и трябваше да се оправя с това. Някак си го преодолях и завоюва шампионата ", добави той.

" Но в този момент е друго. Не знам по какъв начин ще реагира тялото ми. Надявам се на най-хубавото. Надявам се на позитивен резултат. Ще го следим ден след ден, мач след мач и ще видя какво ще стане ", съобщи още Джокович.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР