Новак Джокович изостава с един трофей от Рафаел Надал в

...
Новак Джокович изостава с един трофей от Рафаел Надал в
Коментари Харесай

Горан Иванишевич разкри още колко дълго Джокович планира да се състезава

Новак Джокович изостава с един трофей от Рафаел Надал в класацията за максимален брой трофеи от Големия шлем, само че все пак разполага с всички шансове да приключи като водач по този индикатор, имайки поради честите физически проблеми на Матадора, както и обстоятелството, че сърбинът е по-младият от двамата. Оказва се обаче, че задачата на белградчанина не е единствено да оглави въпросното нареждане, само че и да завоюва 30 " мейджър " трофея, което разкри неговият треньор Горан Иванишевич в изявление за хърватската осведомителна организация HINA.

" За първи път разговарях с Новак, когато беше на 9 години, и още тогава разбрах, че има огромен гений. Партнирали сме си в продължение на 18 години, което несъмнено е много дълъг интервал. Той неведнъж е заявявал огромната си цел, която е да завоюва 30 трофеи от Шлема. Плановете му са да се състезава още пет години, до момента в който стане на 40, и имам вяра, че има положителни шансове да успее да извърши желанието си.

Също по този начин още преди да се причисля към екипа на Джокович, бях уверен, че той и Надал ще завоюват повече " мейджър " титли от Федерер. Когато са здрави и се намират в оптималната си форма, за тях не съществуват граници. Смятам, че ще продължат да поддържат високо равнище на игра и през идващите няколко години ", приключи хърватинът.

Goran Ivanisevic has revealed when Novak Djokovic plans to retire from tennis - and the lofty goals he hopes to achieve before he does.
— Tennishead (@tennishead)

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР