Новак Джокович изигра перфектен тайбрек на втория сет, за да

...
Новак Джокович изигра перфектен тайбрек на втория сет, за да
Коментари Харесай

Джокович след успеха над Хачанов: Сдържах нервите си в тайбрека на втория сет

Новак Джокович изигра съвършен тайбрек на втория сет, с цел да победи руснака Карен Хачанов с 4:6, 7:6(0), 6:3, 6:4 и да се класира за 12-и път на полуфиналите на " Ролан Гарос ".

" Сдържах нервите си в тайбрека на втория сет, изиграх съвършен тайбрек, в действителност. Невероятен тайбрек. Всяка една точка я изиграх по съвършен метод ", разяснява сърбинът след мача.
 Джокович надигра Карен Хачанов и се класира за полуфиналите на Откритото състезание на Франция Джокович надигра Карен Хачанов и се класира за полуфиналите на Откритото състезание на Франция
Той изясни по какъв начин по принцип подхожда към тайбрека.

" Това е един тип заключване - добре, участвам, фокусиран съм единствено върху идната точка и би трябвало в действителност да обмисля ясно какво желая да направя против даден съперник. Това работи доста добре при мен ", сподели Джокович, който е прекарал най-вече седмици в историята като номер 1 в международната класация, а сега е на трето място.

" Всяка точка беше съвършена за мен, по този начин да се каже. Да, от време на време работи, от време на време не. Имах шанс, че през цялата си кариера имам доста добър резултат при тайбрек. Съперниците ми знаят това и аз го знам. Така че, мисля, че душевен това ми оказва помощ ", съобщи още Джокович.

Той игра сносно в третия и четвъртия сет против Хачанов, полуфиналист на Откритото състезание на Съединени американски щати през предишния септември и Откритото състезание на Австралия през януари.

" Енергията на корта се реалокира на моя страна. Усетих този миг. Започнах да се отпущам при ударите си малко повече ", добави Джокович.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР