Новак Джокович иска най-големите му съперници да бъдат до него,

...
Новак Джокович иска най-големите му съперници да бъдат до него,
Коментари Харесай

Новак Джокович иска най-големите му съперници да бъдат до него, когато прекрати кариерата си

Новак Джокович желае най-големите му противници да бъдат до него, когато приключи кариерата си, сходно на прочувственото прощаване на Роджър Федерер с тениса предходната седмица.

Снимки на Федерер и Рафаел Надал, които имаха едно от най-завладяващите съперничества в спорта, седнали дружно и плачещи след провалянето на двойки в " Лейвър къп " в лондонската " O2 Arena " в петък, обиколиха обществените мрежи.

Джокович и Анди Мъри, двама от другите съществени противници на Федерер, също участваха на последния мач на 41-годишния швейцарец.

" Това беше просто доста покъртителен, доста прочувствен миг ", сподели Джокович пред публицисти в Тел Авив, където ще взе участие в шампионат ATP 250 тази седмица.

" Виждайки децата и фамилията му, това също ме развълнува. Трябва да кажа, че си мислех по какъв начин ще наподобявам аз, когато се сбогувам с тениса. Определено има едно нещо, което бих желал да имам, с изключение на, несъмнено, моето семейство и околните хора в живота ми, бих желал най-големите ми противници да участват там. Защото това ще добави нещо по-специално, ще добави още по-голямо значение на този миг ", добави сърбинът.

35-годишният Джокович, който е на една купа от върха на Рафаел Надал при мъжете с 22 трофея от Големия шлем, сподели, че не е чувствал проблеми с китката си, които го притесняваха по време на " Лейвър къп ".

Джокович сподели, че испанецът остава най-големият му противник.

" Изиграхме най-вече мачове един против различен от всяко друго съревнование в историята на тениса ", сподели Джокович, който пропусна Откритите шампионати на Австралия и Съединени американски щати тази година, защото не беше имунизиран против КОВИД-19.

" Съперничеството е доста особено и продължава. Надявам се, че ще имаме късмет да играем един против различен още много пъти. Защото е вълнуващо за нас, а също и за почитателите на тениса и на спорта по света ", добави той.

Гледайте спорт на MAX с всички най-вълнуващи тенис дуели от ATP Masters 1000, ATP 500 и ATP 250, ATP CUP, ATP Finals и Next Gen, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР