Новак Джокович имаше нужда от обрат за място на 1/4-финалите

...
Новак Джокович имаше нужда от обрат за място на 1/4-финалите
Коментари Харесай

След обрат: Джокович напред в Баня Лука

Новак Джокович имаше потребност от поврат за място на 1/4-финалите в Баня Лука. Сърбинът победи Люка Ван Аш с 6-7(4), 6-3, 6-2. Ноле се оказа в сложна обстановка, откакто пропиля три сетбола и загуби първата част, само че след това подвигна равнището и не разреши на младежа да сервира сензация.

Следващият му конкурент бъде Душан Лайович или Грегоар Барер.

След като в първите осем гейма никой от съперниците не стигна до брейкпойнт, Ван Аш съумя да завоюва подаването на противника си за 5-4. Джокович съумя бързо да възвърне равенството, а след това стигна до три сетбола при 6-5. Всички те обаче бяха избавени от французина, който докара нещата до тайбрек. Той приключи със серия от три следващи точки на международния №87 и младият французин взе преднина в мача след 7-6(4).

Джокович последователно стартира да намира ритъма си и във втория сет осъществя ранен пробив, след който поведе с 3-1. Ван Аш опита да отговори на предизвикването, само че международният №1 се показа на доста високо равнище в отбранителен проект, а след това записа нов брейк, надделявайки с 6-3.

Ван Аш съумя да пробие при започване на заключителния сет, само че Джокович бързи си върна самодейността и отговори с два следващи брейка, повеждайки безапелационно с 4-1. Сърбинът продължи да играе на високо равнище до края и още веднъж проби сервиса на съперника си, като Ван Аш изпрати топката в навън за крайното 6-7(4), 6-3, 6-2 след 2 часа и 40 минути игра.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР