Новак Джокович има все повече проблеми с участието си в

...
Новак Джокович има все повече проблеми с участието си в
Коментари Харесай

И Канада би шута на Джокович

Новак Джокович има от ден на ден проблеми с присъединяване си в шампионати по тенис, откакто отхвърли да се имунизира. Той беше изпъден от Australian Open и му бе неразрешено да играе в Съединени американски щати на Индиън Уелс и ATP Маями. Сега още един шампионат забрани присъединяване на сърбина. Това е Masters 1000 Canadian Open.

Йожен Лапиер, шефът на канадския шампионат, даде изявление, в което разкри, че сега Ноле няма право да играе в страната поради антиковид рестриктивните мерки, само че може да се промени правилникът особено поради него.

„ Не бързаме да удостоверяваме разпоредбите. Предполагаме, че ще бъдат направени промени, в случай че обстановката се усъвършенства или се утежни. Ще забележим какво ще стане. Но през днешния ден за Новак Джокович би било невероятно да пристигна в Канада и да играе в шампионата. Но ще би трябвало да изчакаме “, сподели уредникът, представен от AS.

По това време задграничните жители би трябвало да бъдат имунизирани против Covid-19, с цел да влязат в Канада. Миналата седмица обаче Джокович получи положителни вести от Амели Моресмо, шеф на надпреварата на Ролан Гарос. Попитана за ситуацията на Ноле, тя сподели пред ESPN: „ В момента нищо не пречи на присъединяване на Джокович на Откритото състезание на Франция ".

Решението идва вследствие на премахването на рестриктивните мерки на територията на Франция, във всички публични места, като се изключи лечебните заведения и градския превоз. При тези условия парижките арени ще бъдат отворени с цялостен потенциал за Ролан Гарос.

Така Ноле ще може да отбрани трофея, който завоюва предходната година.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР