Новак Джокович и Рафаел Надал са най-успешните играчи в историята

...
Новак Джокович и Рафаел Надал са най-успешните играчи в историята
Коментари Харесай

От шампион към шампиона: Надал призна за кое се възхищава най-много на Джокович

Новак Джокович и Рафаел Надал са най-успешните играчи в историята на мъжкия тенис и борбите сред тях през годините постоянно са ни оставяли без мирис. Легендите на играта нееднократно са си оспорвали най-големите титли в тениса и са ни осигурявали мачове, които едва ли ще бъдат забравени в околните десетилетия. Въпреки това обаче съперничеството им постоянно е било единствено на корта и двамата неведнъж са показали уважението си един към различен, а тъкмо това се случи по време на последното им взаимно изявление на финалите в Торино. Там всички осем участници бяха задължени да дават отговор на общи въпроси, като в един от тях трябваше тенисистите да отличат обещано качество, което адмирират в някой от своите сътрудници. Тогава Матадора пое първи думата, с цел да изкаже следните суперлативи по адрес на 21-кратния първенец от Шлема:

" Тук би трябвало да се обърна към Новак. Той постоянно е бил необикновен експерт, който съумява да управлява тялото си и да резервира пристрастеността си към играта през всички тези години, абстрахирайки се от страничните условия. За него няма значение по какъв начин се развиват нещата и постоянно е подготвен да се бори до последно, което е нещо доста мъчно в една толкоз дълга кариера, имайки поради всички реализирани триумфи от него до този миг. Новак към момента изпитва същата обич към тениса и му се удивлявам поради това " - призна Рафа.

Сърбинът пък добави, че съперничеството им с Матадора е било една от аргументите двамата да се усъвършенстват през годините и да се докарват до лимита на качествата си, като са се стимулирали взаимно и съобщи по какъв начин сред двамата има голямо взаимно почитание и за него е чест да се състезава в една и съща епоха с испанеца.



Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР