Новак Джокович и Ник Кирьос дълги години бяха в обтегнати

...
Новак Джокович и Ник Кирьос дълги години бяха в обтегнати
Коментари Харесай

След неотразим спектакъл: Кирьос спечели благотворителното шоу с Джокович в Мелбърн!

Новак Джокович и Ник Кирьос дълги години бяха в обтегнати връзки между тях, но всичко това се промени при започване на предишния сезон, когато сърбинът бе спрян от присъединяване на Аустрелиън Оупън и депортиран от Австралия, а Кирьос бе един от дребното, които заеха безапелационна позиция в интерес на някогашния номер едно. Това не остана неусетно от балканеца, който нееднократно след това изрече благодарности към своя сътрудник за поддръжката и даже даде обещание, че ще го изведе на вечеря след финала на миналогодишния Уимбълдън, когато сърбинът завоюва трофея, надделявайки точно над Кирьос в борбата за купата. 

В навечерието на тазгодишния Аустрелиън Оупън пък двамата взеха решение още веднъж да се съберат дружно на корта в дуел с благотворителен темперамент. Билетите за шоуто на Rod Laver Arena бяха разпродадени единствено 58, откакто бяха пуснати в продажба, и през днешния ден Новак и Ник имаха опция да играят пред препълнените трибуни на най-големия корт в Австралия, побиращ близо 15 хиляди фенове. Очакванията за шоу се оправдаха, като в хода на срещата видяхме голям брой занимателни моменти и смешки сред двамата, само че в последна сметка успеха отиде при австралиеца, който победи след крайноот 4:3 2:4 [10:9].

Още от първите минути 21-кратният първенец от Шлема показва неоспоримите си качества на посрещане и бързо доближи до 0:30 в дебютното подаване на съперника. Тогава обаче се случи любопитна обстановка, в която сервисът на Кирьос закачи мрежата, само че Джокович беше не запомнил, че във формат Fast Four разиграването продължава все пак и по този начин подари точката на съперника си.

Последваха рутинно извоювани геймове от сервиращите, по време на които можехме да следим извънредно динамичен тенис както от главната линия, по този начин и наоколо до мрежата. Силите на корта бяха изцяло изравнени, което докара до тайбрек, където локалният любим наложи превъзходството си и с помощта на мощните си удари пречупи именития си противник, с цел да открие общия резултат.

Във втората част деветкратният първенец в Мелбърн отбрани псевдонима си Джокера, който не смъкна усмивката от лицето си и непрекъснато се майтапеше с публиката. Взимайки образец от днешния си конкурент, сърбинът се допита до фен къде да сервира и откакто завоюва въпросната точка, се обърна към треньора си Горан Иванишевич, намеквайки, че към този момент е намерил негов по-добър заместител. По време на една от почивките Ноле показва и танцовите си умения, само че всички тези закачки не повлияха на представянето му в мача и с помощта на пробив още в самото начало на сета Джокович изравни обособените елементи.

Във финалния сет, който бе тайбрек до 10, към Ник и Новак се причислиха двама тенисисти в инвалидни колички, както и две деца, с които образуваха тандеми на двойки. Отборът на сърбина бе първият, който доближи до мачбол, но след като той бе отразен, последва решителна точка при 9:9, в която воин се трансформира детето сътрудник на Кирьос, което пласира неспасяемо воле и донесе успеха на австралиеца.

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР