Новак Джокович и Матео Беретини могат да бъдат повече от

...
Новак Джокович и Матео Беретини могат да бъдат повече от
Коментари Харесай

2 от 2: Джокович и Беретини бяха категорични и на двойки, за да увеличат аванса на Европа

Новак Джокович и Матео Беретини могат да бъдат повече от удовлетворени от показаното през днешния ден, откакто по-рано през днешния ден донесоха по една победа поединично на тима на Европа, а в последния дуел за деня двамата сплотиха сили и на двойки, където също се поздравиха с крайния триумф. От другата страна на мрежата застанаха Джак Сок и Алекс Де Минор, само че те не съумяха да спрат стремежа на сърбо-италианското дуо, което надви в поредни сетове със 7:5 6:2 и по този начин усили преднината на европейците до 8:4 точки в общия резултат.

Макар за първи път да играеха като тандем, Джокович и Беретини демонстрираха отличен синхрон още от началните минути на срещата и с помощта на първокласните ретури на балканеца и чудесните рефлекси наоколо до мрежата двамата осъществиха пробив още в дебютното противниково подаване, с цел да се откъснат с 3:0. Те сервираха безупречно в хода на целия сет и безпроблемно поддържаха преднината си, но в деветия гейм последва същинско изригване от представителите на международния тим, които след няколко страхотни осъществявания реализираха пробив на нула и скоро изравниха резултата за 5:5. Това по никакъв метод не тормози финалистите от миналогодишния Уимбълдън, които мигновено се активизираха и съумяха да осъществят нов пробив в последния вероятен миг, с който си подпечатаха триумфа в откриващата част.

Вторият сет се разви под превъзходството на сърбо-италианския дует, който си завоюва овациите на публиката с не едно зрелищни осъществявания и взе ранен задатък от брейк и 4:1. Чутовният сервис на двамата, комбиниран със забележителната им игра наоколо до мрежата, оказа помощ на европейците да развият преднината си, като в осмия гейм те съумяха да дублират по-рано направения пробив, с цел да сложат финален завършек на разногласието.

 

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР