Новак Джокович и Карлос Алкарас очакват Рафаел Надал да бъде

...
Новак Джокович и Карлос Алкарас очакват Рафаел Надал да бъде
Коментари Харесай

Джокович и Алкарас са сигурни, че Надал отново ще бъде на топ ниво

Новак Джокович и Карлос Алкарас чакат Рафаел Надал да бъде в най-хубавата си форма на Откритото състезание на Австралия идващия месец макар травмата на бедрото, поради която пропусна сезон 2023.

Надал получи мускулна контузия в " Мелбърн Парк " през януари, поради който се наложи интервенция, само че ще се завърне в Бризбън този уикенд, преди да играе на Откритото състезание на Австралия от 14 до 28 януари, където завоюва две от своите 22 трофеи от Големия шлем.

37-годишният Надал евентуално ще постави завършек на кариерата си през 2024-а поради поредност от травми, които ограничиха изявите му на корта. Той тренира интензивно през последните седмици и 24-кратният първенец от Големия шлем Новак Джокович сподели, че огромният му противник към момента не може да бъде отписан.

" Винаги чакам от него да играе по най-хубавия метод, в случай че би трябвало да бъда почтен ", сподели Джокович преди провалянето си от Карлос Алкарас с 6:4, 4:6, 4:6 в показателен мач, игран пред 40 хиляди фенове в Рияд в сряда.

" Много пъти са го отписвали, правели са го и с мен. Но ние им доказахме, че бъркат. Той не е тенисист, който ще се върне на корта единствено, с цел да играе, да кажем на приблизително равнище за няколко мача. Той желае да печели трофеи, желае да бъде най-хубавият, по тази причина е легенда на нашия спорт. Сигурен съм, че тренировките и подготовката му са с желание са завоюва шампионат от Големия шлем ", добави Джокович.

Алкарас, който загуби две от трите си срещи с Надал, сподели, че неговият съотечественик е на 100 % подготвен, откакто е гледал видеоклипове по какъв начин тренира.

" Чувам от други играчи, които упражняваха с Рафа през последните седмици и те споделиха, че той ще се върне към положителното си равнище. Неговото най-високо равнище ", добави Алкарас.

Треньорът на Надал Карлос Моя обаче сподели предходната седмица, че макар че е посочил добър прогрес в тренировките след възобновяване си от травмата, като треньор той към момента се тревожи по какъв начин тялото му ще издържи на тежките условия в мачовете от Големия шлем.

Рафаел Надал към този момент е в Бризбън и тренира за старта на новия сезон. 
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР